Η Ρόμα επέστρεψε στις νίκες, 2-0 τη Νάπολι των εννέα παικτών
i

©Photo by Danilo Di Giovanni/Getty Images

Η Ρόμα επέστρεψε στις νίκες, 2-0 τη Νάπολι των εννέα παικτών

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:48 - 23.12.2023 / Ανανεώθηκε: 00:07 - 24.12.2023

Χάρη στα τέρματα των Λορέντζο Πελεγκρίνι (76') και Ρομέλου Λουκάκου (90+6'), η Ρόμα επικράτησε κόντρα στη Νάπολι και ανέβηκε στη πρώτη εξάδα της Serie A.

Επιστροφή στις επιτυχίες για τη Ρόμα. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο επικράτησε στο «Ολίμπικο» κόντρα στη Νάπολι με 2-0, για τη 17η αγωνιστική της Serie A. 

Με αυτή τη νίκη, οι «τζιαλορόσι» ανέβηκαν στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 28 βαθμούς, ενώ οι Πρωταθλητές Ιταλίας είναι στην 7η θέση της κατάταξης με 27 πόντους. 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά και έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα. Στο 19ο λεπτό ο Εντοάρντο Μπόβε έκανε το σουτ από το όριο της περιοχής, όμως η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μέρετ

Ωστόσο το κακό για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 66ο λεπτό, όταν ο Ματέο Πολιτάνο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Ιταλός ποδοσφαιριστής κλότσησε αντίπαλο εκτός φάσης έπειτα από φάουλ. 

Η Ρόμα το εκμεταλλεύτηκε αυτό και στο 76ο λεπτό πήρε το προβάδισμα με τον Λορέντζο Πελεγκρίνι. Ο Ιταλός διεθνής πήρε τη πάσα από τον Στέφαν Ελ Σαράουι και με κοντινό τελείωμα έκανε το 1-0 για την ομάδα του. 

Στο 86' η Νάπολι έμεινε με εννέα παίκτες στο ματς, μετά την αποβολή του Βίκτορ Οσιμέν με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το τελικό 2-0 για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο διαμόρφωσε ο Ρομέλου Λουκάκου στο 90+6'.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 17ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (18ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ