Aποχαιρέτησε τους διώκτες της η Ρόμα με νίκη επί της Ουντινέζε

Ρόμα

i

Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images/Ideal Images

Aποχαιρέτησε τους διώκτες της η Ρόμα με νίκη επί της Ουντινέζε

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:45 - 16.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:29 - 17.04.2023

Η Ρόμα επικράτησε της Ουντινέζε με σκορ 3-0 στην έδρα της και ως εκ τούτου αύξησε τη διαφορά από τους διώκτες της, οι οποίοι ένας-ένας με τη σειρά «πέταξαν» βαθμούς

Τρίποντο κόντρα στην Ουντινέζε πανηγύρισε η Ρόμα στην ιταλική πρωτεύουσα, αφού η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο επικράτησε των «μπιανκονέρι» με σκορ 3 -0. Οι παίκτες των γηπεδούχων άφησαν πίσω τους την ήττα από τη Φέγενορντ και ταυτόχρονα πήραν το ψυχολογικό αβαντάζ που χρειάζονται για τη ρεβάνς της Πέμπτης. Παράλληλα, απομακρύνθηκαν κι άλλο από τους διώκτες τους στη δεύτερη θέση, μετά την απώλεια βαθμών των Μίλαν,Ίντερ και Αταλάντα.

Σε πρώτο χρόνο το χαμένο πέναλτι του Κριστάντε (37') θα μπορούσε να κοστίσει στους γηπεδούχους, όμως δευτερόλεπτα αργότερα ο Μπόβε το μετέτρεψε σε γκολ, παίρνοντας το ριμπάουντ εντός περιοχής. Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι «τζιαλορόσι» βρήκαν ξανά τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, με τον Πελεγκρίνι, κάνοντας εύκολο το βράδυ τους.

Βεβαίως αυτό θα μπορούσε να είχε αλλάξει στο 69ο λεπτό, με τον Περέιρα ωστόσο να αστοχεί από τα 11 μέτρα και να πετάει μεγάλη ευκαιρία για την Ουντινέζε. Το λάθος αυτό δεν άφησε ατιμώρητο ο Έιμπραχαμ, ο οποίος στο 90+1' διαμόρφωσε το τελικό 3-0 υπέρ της ομάδας του.