Στη Σαουδική Αραβία με αυτοκρατορικό συμβόλαιο ο Ρομπέρτο Μαντσίνι
i

© Intime

Στη Σαουδική Αραβία με αυτοκρατορικό συμβόλαιο ο Ρομπέρτο Μαντσίνι

Η Εθνική ομάδα της Σαουδικής Αραβίας θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Για την Εθνική ομάδα της Σαουδικής Αραβίας άφησε στα «κρύα του λουτρού» την Ιταλία ο Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ο Ιταλός εκλέκτορας της «σκούντρα ατζούρα» παραιτήθηκε από τη θέση του προπονητή, αφού όπως φαίνεται έχει δεχθεί δελεαστική πρόταση να αντικαταστήσει τον Ερβέ Ρενάν.

Σύμφωνα με αναφορές ξένων δημοσιογράφων, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει δεχτεί πρόταση 20 εκατομμυρίων ευρώ ανά έτος προκειμένου να αναλάβει την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το 2026. Όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος Νικολό Σίρα, ο Ιταλός προπονητής αναμένεται να δώσει την οριστική του απάντηση τις επόμενες ημέρες.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι κάθισε στον πάγκο Εθνικής Ιταλίας το 2018 και οδήγησε τη «σκούντρα ατζούρα» στην κατάκτηση του Euro. Νωρίτερα, είχε περάσει από τη Φιορεντίνα, τη Λάτσιο, την Ίντερ, τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Ζενίτ.

«Η παραίτηση από τη θέση του προπονητή της εθνικής Ιταλίας ήταν προσωπική επιλογή. Ευχαριστώ τον πρόεδρο Γκαμπριέλε Γκράβινα για την εμπιστοσύνη, μαζί με όλα τα μέλη της ομοσπονδίας. Χαιρετίζω και ευχαριστώ όλους τους παίκτες και τους φιλάθλους που με συνόδευσαν σε αυτά τα πέντε χρόνια. Πάντα θα κουβαλάω στην καρδιά μου την εκπληκτική κατάκτηση του Euro 2020. Ήταν τιμή μου, εθνική Ιταλίας», ανέφερε στο instagram ο Μαντσίνι μετά την παραίτησή του.

Η Εθνική ομάδα της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται στην 54η θέση της κατάταξης της FIFA. Τα «πράσινα γεράκια» σόκαραν όλον τον ποδοσφαιρικό κόσμο όταν νίκησαν με 2-1 την Αργεντινή στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Μουντιάλ του Κατάρ. Στη συνέχεια, η ομάδα του Ερβέ Ρενάν ηττήθηκε από την Πολωνία και το Μεξικό και δεν προκρίθηκε στη νοκ άουτ φάση.

Ο Γάλλος προπονητής αποχώρησε προκειμένου να αναλάβει την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών της Γαλλίας. Ο Σαάντ Αλ - Σεχρί είναι ο υπηρεσιακός προπονητής.