Ρόουζ: «Μετά από τέτοια πρόκριση, κάτι καλό θα συμβεί»

Λίντζει Ρόουζ

i

©Intime

Ρόουζ: «Μετά από τέτοια πρόκριση, κάτι καλό θα συμβεί»

Αλέξης Σαββόπουλος 11:18 - 19.01.2024 / Ανανεώθηκε: 11:30 - 19.01.2024

Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός μίλησε για την πρόκριση επι της ΑΕΚ, επισήμανε ότι δεν τελείωσε ακόμη τίποτα, αλλά μοιράστηκε και την αισιοδοξία που νιώθει ότι κάτι καλό θα συμβεί μετά την επεισοδιακή πρόκριση.

Ο Λίντζει Ρόουζ, επέστρεψε στον Άρη και μπήκε κατευθείαν στα βαθιά, δείχνοντας αξιοθαύμαστη προσαρμοστικότητα. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον τραυματία Μπράμπετς, μίλησε στον City 106,1 και περιέγραψε το πώς έζησε τη βραδιά της πρόκρισης, το συναίσθημα να παίζει σε άδειο γήπεδο, την θετική ενέργεια που υπάρχει μέσα στα αποδυτήρια και την αίσθηση που νιώθει ότι μετά από μια τέτοια πρόκριση θρίλερ, κάτι καλό θα συμβεί στον Άρη.

«Ήταν μια φανταστική βραδιά. Ένας από τους λόγους που γύρισα ήταν για να νιώσω αυτό τους είδους τα συναισθήματα και να παίζω σε μια ομάδα που έχει στόχους. Πάντα έλεγα ότι ήθελα ένα τίτλο με τον Άρη… Κάναμε ένα μεγάλο βήμα, χρειαζόμαστε ακόμη δυο για να δούμε τη μεγάλη εικόνα» τόνισε αρχικά ο Ρόουζ που έδωσε την δική του εξήγηση για το γεγονός ότι… κούμπωσε αμέσως στην ομάδα: «Προετοιμαζόμουν μόνος εδώ και μήνες ώστε να είμαι έτοιμος και πραγματικά αισθάνομαι σαν μην έχω φύγει. Η προσαρμογή ήταν εύκολη γιατί αισθάνομαι σαν να είμαι σπίτι μου. Με βοήθησαν βέβαια και οι συμπαίκτες μου αλλά και ο προπονητής που ξέρω ακριβώς τι θέλει. Κάθε εβδομάδα που περνάει, θα γίνομαι και καλύτερος».

Ο Γάλλος έχει ξαναζήσει στον Άρη τα άδεια γήπεδο τον καιρό του Covid και μιλώντας για αυτό που βιώνει εκ νέου, τόνισε: «Είναι κρίμα και λυπηρό να παίζουμε σε άδειο γήπεδο, αλλά αυτή είναι η κατάσταση και πρέπει να προσαρμοστούμε. Πανηγυρίσαμε την πρόκριση έξω από το γήπεδο όπου μας περίμεναν αρκετοί οπαδοί μας. Αισθανόμασταν την ατμόσφαιρα και την ώρα του αγώνα, τους ακούγαμε να φωνάζουν και μας έδωσαν δύναμη. Το ξέρω ότι δεν είναι όμορφη εικόνα, αλλά ειλικρινά προτιμώ να παίρνω την πρόκριση σε άδειο γήπεδο παρά να χάσω και να αποκλειστώ σε ένα γεμάτο γήπεδο».

Ως μέλος της ομάδας που βίωσε εκείνο τον οδυνηρό αποκλεισμό στα ημιτελικά από την ΑΕΚ το 2020, ρωτήθηκε αν έκανε κάποιες αρνητικές σκέψεις όταν το ματς πήγε στα πέναλτι αλλά ήταν ξεκάθαρος: «Όσο περνούσε η ώρα έλεγα συνέχεια στους συμπαίκτες μου ότι ο χρόνος είναι υπέρ μας. Ότι είναι η στιγμή μας. Ακόμη και όταν φτάσαμε στην διαδικασία των πέναλτι, έλεγα ότι πρέπει να πιστέψουμε ότι ήρθε η στιγμή μας. Υπήρχε θετική ενέργεια και προσωπικά δεν ένιωσα κανένα άγχος, ούτε φόβο. Είχα απόλυτη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, στους συμπαίκτες μου, στον Κουέστα, στον προπονητή, ότι αυτή θα ήταν η βραδιά μας».

Αποκάλυψε επίσης ότι κάτι παρόμοιο έζησε πέρσι με την Λέγκια: «Πέρσι κέρδισα το κύπελλο με την Λέγκια και στα προημιτελικά προκριθήκαμε με τον ίδιο τρόπο και μάλιστα εγώ είχα πετύχει το 2-2 στο 118. Θέλω να πω κάτι. Όταν συμβαίνει με αυτό τον τρόπο, κάτι καλό θα έρθει γιατί είναι ζήτημα θετικής ενέργειας που σου δίνει αυτοπεποίθηση. Δεν είμαστε όμως ακόμη στον τελικό. Πρέπει να περάσουμε ακόμη δυο γύρους. Όταν παίζεις στον Άρη, είσαι υποχρεωμένος να κυνηγάς στόχους, είτε στο πρωτάθλημα είτε στο κύπελλο. Στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο να κερδίσεις τίτλο. Όλοι μέσα στα αποδυτήρια θέλουμε φέτος να κερδίσουμε κάτι. Να γράψουμε ιστορία και να γίνουμε μέρος της. Εκπέμπουμε όλοι στο ίδιο μήκος κύματος. Κάναμε κάποια λάθη στο παρελθόν, χάσαμε κάποια σημαντικά παιχνίδια, αλλά πιστεύω ότι έχουμε πάρει το μάθημά μας».

Επίσης έδωσε και ένα στίγμα για το πώς πανηγυρίστηκε η πρόκριση στα αποδυτήρια: «Υπήρχε έκρηξη συναισθημάτων στα αποδυτήρια. Πανηγυρίσαμε όλοι μαζί, παίκτες, προπονητές, ο Πρόεδρος. Το παιχνίδι με την ΑΕΚ τελείωσε όμως. Το πιο σημαντικό είναι πλέον αυτό που έρχεται με τον Ολυμπιακό, αλλά ακόμη πιο σημαντικά τα παιχνίδια στους «8». Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και με την ίδια αποφασιστικότητα. Ίσως είναι ακόμη πιο δύσκολο από εδώ και πέρα».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο τι συνάντησε στον Άρη επιστρέφοντας αποφεύγοντας πάντως τις συγκρίσεις: «Αυτό που συνάντησα επιστρέφοντας είναι μια ομάδα με αρκετή ποιότητα. Το κατάλαβα από την 1η προπόνηση. Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις με τις ομάδες των προηγούμενων χρόνων που ήμουν εδώ, παρότι τρέφω μεγάλο σεβασμό για αυτές και τους συμπαίκτες μου. Ο προπονητής έχει πολλές επιλογές και υπάρχει το υλικό για να πετύχουμε κάτι καλό. Ο Άρης έχει προοδεύει σε αρκετούς τομείς από τότε που έφυγα και ήταν ειλικρινά μια θετική έκπληξη για μένα