Ανατροπή για... αστέρια από την Αταλάντα και τώρα Μαρσέιγ!

Ανατροπή για... αστέρια από την Αταλάντα και τώρα Μαρσέιγ!

Sportal newsroom 21:00 - 06.05.2024 / Ανανεώθηκε: 13:34 - 19.05.2024

Η Αταλάντα παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο έφερε τούμπα το ματς με τη Σαλερνιτάνα, νικώντας με 2-1, έκανε ένα σημαντικό βήμα για την έξοδο στο Champions League και τώρα ετοιμάζεται για τη ρεβάνς με τη Μαρσέιγ.

Τρία 24ωρα πριν την καθοριστική ρεβάνς των ημιτελικών του Europa League με τη Μαρσέιγ στο Μπέργκαμο (9/5, 22:00), η Αταλάντα έκανε το καθήκον της απέναντι στην υποβιβασμένη Σαλερνιτάνα.

Η ομάδα του Τζανπιέρο Γκασπερίνι επικράτησε 2-1 στο «Αρέχι» με ανατροπή κι «έπιασε» στους 60 βαθμούς τη Ρόμα, ανεβαίνοντας στην 5η θέση, που δίνει το τελευταίο εισιτήριο για το Champions League της περιόδου 2024/2025.

Οι «μπεργκαμάσκι», όμως, έχουν και παιχνίδι λιγότερο από τους «τζαλορόσι» (με τη Φιορεντίνα εντός έδρας) οπότε κρατούν την κατάσταση στα χέρια τους. Πλέον, μετά και τη σημερινή τους νίκη θα επικεντρωθούν στη ρεβάνς του 1-1 με την Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ», με το νικητή να παίρνει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Europa League, που θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου στη «Dublin Arena», στην πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.

Στο αρχικό σχήμα των γηπεδούχων βρέθηκε ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 46' από τον Πελεγκρίνο. Αντίθετα, ο Κώστας Μανωλάς είδε όλο το ματς από τον πάγκο. Το σκορ άνοιξε ο Τσαούνα (18') για τους «βυσινί», ενώ για τους φιλοξενούμενους την ανατροπή πέτυχαν οι Σκαμάκα (57') και Κουπμάινερς (63').

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ