Σαλπιγγίδης: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκριθεί στον τελικό - Να πάει Champions League κι ας το δω από την κερκίδα»

Σαλπιγγίδης

i

© Intime

Σαλπιγγίδης: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκριθεί στον τελικό - Να πάει Champions League κι ας το δω από την κερκίδα»

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μίλησε για τη μεγάλη ανατροπή του ΠΑΟΚ κόντρα στην Ντίναμο και την πρόκριση στους «8» του Conference League.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός στη ρεβάνς της Τούμπας με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ (5-1) και... πέταξε για τους «8» του Conference League.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου ήταν συγκλονιστική και πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια.

Με αφορμή την εκπληκτική εικόνα που παρουσίασε ο Δικέφαλος στον αγωνιστικό χώρο, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης κλήθηκε να κάνει το δικό του σχόλιο. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5 και μεταξύ άλλων μίλησε για την κριτική που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα ο Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά και για το ταβάνι του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Το παιχνίδι το είδα μόνος μου, προτιμώ να τα βλέπω γενικά τα παιχνίδια μόνος μου, με την ησυχία μου. Σίγουρα νιώθω μεγάλη ικανοποίηση και χαρά. Όταν πραγματικά νιώθεις ότι πολλοί πιστεύουν πως δεν μπορείς να καταφέρεις κάτι και τελικά το πετυχαίνεις, είναι μεγάλη ικανοποίηση για τους ποδοσφαιριστές. Μπήκα στη θέση των παιδιών και χάρηκα πολύ με το χθεσινό αποτέλεσμα.

Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι και με την εικόνα που έδειχνε η ομάδα, δεν με έκανε να νιώσω τόσο μεγάλη αγωνία. Ήμουν τόσο σίγουρος έτσι όπως έβλεπα τα παιδία, με την ένταση και το πάθος τους στο παιχνίδι, αλλά και την ποιότητα γιατί με αυτή κερδίζεις δυνατούς αντιπάλους. Ένιωθα μια σιγουριά ότι αργά ή γρήγορα θα πετύχουνε το σκορ πρόκρισης. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά!

Εμένα αυτό που με φόβιζε πριν το παιχνίδι ήταν η θέληση που θα είχανε τα παιδιά να πετύχουνε ένα γρήγορο γκολ και μήπως αυτό το πληρώναμε. Χθες όμως υπήρχε θέληση και αυτό που φανταζόμουν ότι θα υπάρχει. Κάποιοι προπονητές είναι πιο επιφυλακτικοί και θέλουνε να έχουνε τον έλεγχο του παιχνιδιού και όχι τέτοια ορμή που έδειξε η ομάδα χθες, για να μην γκρεμιστούνε τα όνειρα και οι φιλοδοξίες. Τα παιδιά όμως έκαναν αυτή την δύσκολη αποστολή, να φαίνεται εύκολη. Αυτό είναι που κάνει τη χθεσινή νίκη τόσο ξεχωριστή και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά».

Για το αν πίστευε πριν την χθεσινή αναμέτρηση πως ο ΠΑΟΚ θα πάρει εύκολα την πρόκριση: «Δεν περίμενα αυτή την εξέλιξη από πριν. Έβλεπα ότι το προβάδισμα το έχει η Ντιναμό, γιατί ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και ότι θα παιζόταν η πρόκριση. Και οι πιθανότητες ήταν υπέρ της Ντιναμό. Ξεκινώντας όμως το παιχνίδι και βλέποντας την εικόνα αυτό μου έφυγε, ακόμα και στο 3-1 δεν αγχώθηκα καθόλου. Το έβλεπα στην εικόνα της ομάδας».

Για την κριτική που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα ο Ραζβάν Λουτσέσκου: «Δεν μου κάνει εντύπωση ούτε με βάζει σε σκέψεις να πω γιατί, στην Ελλάδα συμβαίνει. Αυτή είναι η κουλτούρα των ανθρώπων που βλέπουνε ποδόσφαιρο και δεν ξέρουν από ποδόσφαιρο, και έχουνε κάθε δικαίωμα να εκφράζουν την άποψή τους εφόσον έχουμε δημοκρατία. Καλώς η κακώς δεν αποφασίζουν αυτοί, μόνο μπορούνε να περάσουνε ένα κλίμα προς τα έξω. Είμαστε μια χώρα που για 24 ώρες πιστεύουμε σε θαύματα ή καταδικάζουμε κάτι.

Θεωρώ πως γενικά ένα κλίμα μπορεί να σε επηρεάσει και να χάσεις τον εαυτό σου. Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει το να φύγει ή να μείνει ο Λουτσέσκου. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στην ομάδα, ώστε να μην ασκήσουμε ακόμη ένα κομμάτι πίεσης στα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται. Τα υπόλοιπα μπορούν να συζητηθούν το καλοκαίρι».

Για την έντονη κριτική που δέχθηκε και ο Σαμάτα: «Δεν αλλάζουν αυτά, αλλάζουν τα πρόσωπα. Δεν θεωρώ τυχαίο ότι ο Σαμάτα έχει φτάσει σε αυτό το σημείο, σίγουρα έχει κάνει την πορεία του. Σίγουρα δεν έχει αποδώσει αυτό που θα έπρεπε στον ΠΑΟΚ, αλλά είμαστε άνθρωποι. Θέλει τον χρόνο του αλλά μπορεί και να μην το καταφέρει και το καλοκαίρι να δει την πόρτα της εξόδου. Μπορεί όμως να κάνει και καλά παιχνίδια και να μείνει στην ομάδα, κανείς δεν ξέρει. Ας τον αφήσουμε να παίξει το ποδόσφαιρό του και ας παρθούν οι αποφάσεις μετά. Το μόνο που θέλει αυτό το παιδί είναι στήριξη».

Για το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο φετινός ΠΑΟΚ, αφενός στο πρωτάθλημα και αφετέρου στην Ευρώπη: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να φτάσει στο πρωτάθλημα και να το πάρει. Βέβαια, η ΑΕΚ δείχνει πιο σταθερή εικόνα και είναι πιο ενεργητική, αλλά αυτό αλλάζει στη πορεία, κατά τη δική μου άποψη και εκτίμηση. Πριν δύο μήνες θα σου έλεγα σίγουρα εμείς.

Στο Conference έχει γίνει μια σημαντική επιτυχία για τον ΠΑΟΚ αλλά και για τη χώρα μας, αφού είναι ξανά. Η Ελλάδα έχει δύο ομάδες και αυτό δίνει ευκαιρίες και στον ΠΑΟΚ, γιατί μέσω αυτού μπορεί να μπει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η επιτυχία είναι δεδομένη, κανείς δεν ξέρει όμως που μπορεί να φτάσει. Στο παρελθόν έχει αποκλείσει πολύ ισχυρούς αντιπάλους που ήταν δυο επίπεδα πάνω. Κανείς δεν ξέρει, μπορεί να πάει και στον τελικό. Σίγουρα δεν είναι το φαβορί, αλλά κανείς δεν ξέρει».

Τέλος, για το αν ο ίδιος θα ήθελε να έχει την δυνατότητα να συμμετέχει στο χθεσινό παιχνίδι ως ποδοσφαιριστής και να πανηγυρίσει την πρόκριση εντός των τεσσάρων γραμμών: «Αυτό που θα ήθελα να πετύχουμε στην ομάδα και δεν το κατάφερα εγώ και οι συμπαίκτες μου, ήταν να παίζαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ και να παίρναμε ένα πρωτάθλημα. Τουλάχιστον είδα ένα πρωτάθλημα και ελπίζω στα επόμενα χρόνια να δω κι άλλα και την ομάδα να αγωνίζεται και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ας είμαι στην κερκίδα!».