Απολογήθηκε ο Νουσρέτ για το σόου στην απονομή της Αργεντινής - «Δεν θα πατήσω ξανά το πόδι μου σε Μουντιάλ»

Απολογήθηκε ο Νουσρέτ για το σόου στην απονομή της Αργεντινής - «Δεν θα πατήσω ξανά το πόδι μου σε Μουντιάλ»

Γιώργος Σακελλαρίου 19:24 - 25.06.2023 / Ανανεώθηκε: 20:35 - 25.06.2023

Ο Τούρκος σεφ σε συνέντευξή του μίλησε για τη συμπεριφορά του μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι και το ότι κράτησε το τρόπαιο.

Ο Salt Bae έσπασε τη σιωπή του μετά τη διαμάχη που προκλήθηκε για την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, στη διάρκεια των πανηγυρισμών από την εθνική Αργεντινής, για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Τούρκος σεφ Νουσρέτ Γκιοκτσέ αναφέρθηκε στο σκάνδαλο, όπου μπήκε χωρίς εξουσιοδότηση στον αγωνιστικό χώρο και κυνηγούσε τον Λιονέλ Μέσι και τους συμπαίκτες του, ώστε να βγάλει φωτογραφίες, ενώ άγγιξε και το τρόπαιο του Μουντιάλ.

Λίγο περισσότερο από έξι μήνες, λοιπόν, από τη μέρα που η εθνική Αργεντινής κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, ο Salt Bae, όπως είναι το παρατσούκλι του αναφέρθηκε στο επίμαχο θέμα:

«Λατρεύω την Αργεντινή. Έχω ζήσει εκεί. Πήγα να την υποστηρίξω. Πολλοί παίκτες της ομάδας έχουν έρθει στα εστιατόριά μου. Δεν ένιωθα ξένος. Ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή, αλλά δεν θα πατήσω ποτέ ξανά το πόδι μου σε γήπεδο του Μουντιάλ», είπε ο Νουσρέτ σε συνέντευξή του στους Times.

Ο Τούρκος σεφ πρόσθεσε ότι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Lusail, όπου διεξήχθη ο τελικός με τη Γαλλία κι έβγαλε φωτογραφίες με τους παίκτες λόγω «συνδυασμού της αγάπης μου για την Αργεντινή και της συγκίνησής μου» και διαβεβαίωσε: «Δεν μπήκα στον αγωνιστικό χώρο για να διαφημιστώ. Ήταν χίλιοι ακόμα άνθρωποι εκεί και μόνο εμένα πρόσεχαν. Δεν έκλεψα τίποτα».

Η τιμωρία της FIFA

Οι εικόνες στις οποίες εθεάθη ο εκκεντρικός σεφ στον αγωνιστικό χώρο την ώρα που οι Αργεντινοί πανηγύριζαν τη νίκη επί της Γαλλίας στον τελικό του Κατάρ του 2022, δεν άρεσαν καθόλου στη FIFA, αφού εκτός από το ότι είδε την επιμονή του να τραβάει τους ποδοσφαιριστές, παραβίασε έναν «ιερό» κανόνα. Ο Salt Bae σήκωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο, κάτι που απαγορεύεται από τους κανονισμούς, που επιτρέπουν μόνο στους παγκόσμιους πρωταθλητές να το αγγίξουν και μετά από αυτό που συνέβη αποκλείστηκε από όλους τους αγώνες για το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο... ανεπιθύμητος Νουσρέτ «τρύπωσε» ξανά στο γήπεδο: Ο Τούρκος σεφ παρακολούθησε το Μάντσεστερ Σίτι - Ίντερ (gallery)
CHAMPIONS LEAGUE

17:08 - 11.06.2023

Ο... ανεπιθύμητος Νουσρέτ «τρύπωσε» ξανά στο γήπεδο: Ο Τούρκος σεφ παρακολούθησε το Μάντσεστερ Σίτι - Ίντερ (gallery)

Ο... ανεπιθύμητος Νουσρέτ, παρά τα όσα έκανε στον τελικό του περασμένου Μουντιάλ, βρήκε τον τρόπο να κάτσει ξανά στις κερκίδες, παρακολουθώντας από κοντά την αναμέτρηση Μάντσεστερ Σίτι - Ίντερ.

Ο Νουσρέτ είναι γνωστός στα κοινωνικά δίκτυα για τον ιδιαίτερο τρόπο που σερβίρει φαγητό στους διάσημους επισκέπτες των εστιατορίων του. Ο Τούρκος κινηματογραφεί τον εαυτό του να τοποθετεί το το κρέας στο πιάτο, να το κόβει απαλά και γρήγορα με το μαχαίρι του, να τακτοποιεί τις μερίδες και να ολοκληρώνει το… τελευτουργικό με το εξής χαρακτηριστικό, όπως έχει ονομαστεί. «Τη βροχή του αλατιού».