Ο Σαμάτα έχτισε τζαμί στην Τανζανία και το δώρισε στους συμπατριώτες του (pic)

Σαμάτα

i

© PrtScr

Ο Σαμάτα έχτισε τζαμί στην Τανζανία και το δώρισε στους συμπατριώτες του (pic)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:28 - 06.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:29 - 06.03.2024

Ο Τανζανός φορ του ΠΑΟΚ, Αλί Σαμάτα, προχώρησε σε μία σπουδαία κίνηση.

Όπως έχει διαπιστωθεί πολλάκις, ο Αλί Σαμάτα αποτελεί ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο στη χώρα του. Ο Τανζανός φορ του ΠΑΟΚ και αρχηγός της Εθνικής του ομάδας αυτήν τη φορά προχώρησε σε μία σπουδαία ενέργεια, η οποία τον έφερε στο επίκεντρο της επικαιρότητας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «mwanaspoti.co.tz», ο πατέρας του 31χρονου επιθετικού παρέδωσε στους κατοίκους της περιοχής Vikindu, ένα τζαμί που χωρά 5.000 πιστούς και το οποίο έχτισε με δικά του χρήματα ο παίκτης του Δικεφάλου.

Το συγκεκριμένο τζαμί ονομάστηκε «Masjid Samatta» και η κατασκευή του ξεκίνησε το 2018.

«Ο Αλί προσφέρει πολλά στην κοινωνία, χωρίς να κάνει διακρίσεις και αυτό με χαροποιεί σαν γονιό. Έχω ακούσει πολύ κόσμο να μου λέει, ίσως θα έπρεπε ο Αλί να χτίσει σε σένα ένα σπίτι, αλλά τους λέω εγώ το δικό μου και αυτό που έκανε είναι καλύτερο», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

Η Τανζανία είναι μία χώρα που κυρίαρχη θρησκεία είναι το Ισλάμ και τέτοιες κινήσεις σαν τη συγκεκριμένη θεωρούνται πολύ σημαντικές για την κοινωνία. Σε δηλώσεις του, ο πατέρας του Σαμάτα τόνισε πως ο γιος του χάρη σε αυτήν τη δωρεά θα συνεχίσει να παίρνει βοήθεια από τον Θεό και για τον ρόλο του ως ποδοσφαιριστής.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο ίδιος δεν βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του, καθώς δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα με τον Δικέφαλο στο στήθος, μετρώντας μόλις 3 γκολ σε 32 συμμετοχές.