Ο κίνδυνος της χρεωκοπίας πιο ορατός από ποτέ για την ιστορική Σαμπντόρια
i

Σαμπντόρια/Photo by Simone Arveda/Getty Images/Ideal images

Ο κίνδυνος της χρεωκοπίας πιο ορατός από ποτέ για την ιστορική Σαμπντόρια

Πάνος Μαλακτάρης • 16:20 - 02.02.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Δημοσίευμα της έγκυρης Γκαζέτα ντέλο Σπορτ αναφέρει πως το σημερινό μίτινγκ των διοικούντων είναι υπερβολικά κρίσιμο για το μέλλον του συλλόγου

Η ιστορική ομάδα της Γένοβας, η πάλαι ποτέ κραταιά Σαμπντόρια, βρίσκεται στο χείλος του οικονομικού μαρασμού, περνώντας τις πιο δύσκολες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της. Εάν η πλειοψηφία των μετόχων δεν προβεί στην απαιτούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, της τάξης των 35-50 εκατομμυρίων ευρώ, τα περιθώρια θα στενέψουν επικίνδυνα. 

Μέσα δε στις επόμενες μόλις 2 εβδομάδες, πρέπει να βρεθούν περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ για να προχωρήσουν οι πληρωμές παικτών και υπαλλήλων της ομάδας για το 4ο τρίτο του 2022. 

Όπως γίνεται κατανοητό, η κατάσταση είναι πραγματικά δραματική και η ανησυχία στις τάξεις των οπαδών της Σαμπ είναι κάτι παραπάνω από έκδηλη. Η στάση που θα τηρήσουν οι τράπεζες αναμένεται επίσης με αγωνία, σχετικά με το δανεισμό στον οποίο έχουν προβεί προς τη Γενοβέζικη ομάδα. 

Ο κίνδυνος τιμωρίας από την διοργανώτρια αρχή της Serie A είναι επίσης ορατός, καθώς παρατηρεί -διακριτικά έως τώρα- τις εξελίξεις. Ενδεχόμενη τιμωρία αφαίρεσης βαθμών θα ήταν καταδικαστική για την ομάδα, η οποία ήδη βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις 9 βαθμούς συγκομιδή μετά από 20 αγωνιστικές.