Δύο δεκαετίες και 137 αγώνες χωρίς νίκη: Το Σαν Μαρίνο μπορεί επιτέλους να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί (vid)

Σαν Μαρίνο

Δύο δεκαετίες και 137 αγώνες χωρίς νίκη: Το Σαν Μαρίνο μπορεί επιτέλους να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί (vid)

Κώστας Τόπας 12:33 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:37 - 20.03.2024

Έχουν περάσει δύο δεκαετίες και 137 αγώνες από την τελευταία φορά που γεύτηκε τη νίκη, αλλά η 20χρονη αναμονή του Σαν Μαρίνο για νίκη θα μπορούσε τελικά να τελειώσει το βράδυ της Τετάρτης (20/03, 21:45) κόντρα στον Άγιο Χριστόφορο και Νέβις.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Τσέβολι, το Σαν Μαρίνο που είναι η εθνική ομάδα με τη χαμηλότερη βαθμολογία στον κόσμο, θα αντιμετωπίσει τον Άγιο Χριστόφορο και Νέβις το βράδυ της Τετάρτη (20/03, 21:450) σε έναν πολυαναμενόμενο φιλικό αγώνα.

Το Σαν Μαρίνο ψάχνει τη νίκη από τον Απρίλιο του 2004, όταν ένα φάουλ του Ρομπέρτο ​​Σέλβα ήταν αρκετό για να νικήσει το Λιχτενστάιν μπροστά σε 700 φιλάθλους στο Ολυμπιακό Στάδιο του Αγίου Μαρίνου. Μάλιστα, η ομάδα του Τσέβολι έχει προηγηθεί μόλις για έξι λεπτά, κόντρα στη Μάλτα τον Αύγουστο του 2012, από εκείνη την ιστορική μέρα.

Αλλά όλα αυτά θα μπορούσαν να αλλάξουν απόψε στον αγώνα με το έθνος της Καραϊβικής, το οποίο γνώρισε πρόσφατα την ήττα 5-0 από τη Γουαδελούπη στην εκστρατεία τους στο Concacaf Nations League. Το Σαν Μαρίνο είναι αυτή τη στιγμή το φαβορί για να κερδίσει την 147η ομάδα στην κατάταξη της UEFA, η οποία ονομάζεται Άγιος Χριστόφορος και Νέβις.

Ο Ρομπέρτο Τσέβολι ο οποίος διορίστηκε προπονητής της πρώτης ομάδας τους τον Ιανουάριο, θέλει να ενισχύσει την πρόσφατη δυναμική τους αφού έχασε τα τρία τελευταία παιχνίδια του με 2-1, 3-1 και 2-1.

«Θέλω να ονειρεύομαι χωρίς όρια», είπε στο BBC. «Έχω πλήρη επίγνωση των προβλημάτων που πρέπει να ξεπεράσει η εθνική ομάδα διαφορετικά από τις άλλες εθνικές ομάδες, αλλά ελπίζω να συνεχίσω την πρόοδο που έχει δείξει η ομάδα. Αν μπορούμε να ξεκινήσουμε με μια νίκη, αυτό θα ήταν μεγάλο επίτευγμα. Θα ήταν υπέροχο για την αυτοεκτίμηση των παικτών, του προσωπικού και του ποδοσφαιρικού περιβάλλοντος στον Σαν Μαρίνο».

Ο Τσεβόλι πρόσθεσε: «Δεν θα είναι εύκολο. Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι θα περάσουμε χίλια προβλήματα στο παιχνίδι. Αλλά οι παίκτες κάνουν τα σωστά πράγματα, προπονούνται με εξαιρετικό τρόπο και ελπίζουμε να πάρουμε μια νίκη».

Ακόμα κι αν αποτύχουν να νικήσουν τους αντιπάλους τους απόψε, οι παίκτες του Σαν Μαρίνο θα έχουν άλλη μια ευκαιρία να εξασφαλίσει μια νίκη επί της ίδιας ομάδας, Άγιου Χριστόφορου και Νέβις, αφού ο δεύτερος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 24 Μαρτίου.