Τα μαγικά γκολ των Εσιέν και Ινιέστα και η «σφαγή» από τον Όβρεμπο (vids)

Τσέλσι - Μπαρτσελόνα

i

PrtScr

Τα μαγικά γκολ των Εσιέν και Ινιέστα και η «σφαγή» από τον Όβρεμπο (vids)

Κώστας Τόπας 14:54 - 06.05.2023

Σήμερα (06/05) συμπληρώνονται 14 χρόνια από έναν από τους πιο αμφιλεγόμενους αγώνες του Champions League στην ιστορία, καθώς στις 6 Μαΐου 2009, Τσέλσι και Μπαρτσελόνα αναμετρήθηκαν σε έναν κρίσιμο δεύτερο ημιτελικό, όπου ο ρέφερι Τομ Όβρεμπο έμελλε να είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης.

Εκείνος ο επαναληπτικός ημιτελικός στο Λονδίνο μετά το ισόπαλο ματς στη Βαρκελώνη δίχως τέρματα, ήταν πραγματικά για γερά νεύρα και κυρίως για τα νεύρα των «μπλε». Κι αυτό λόγω του ρέφερι, Τομ Όβρεμπο, ο οποίος, σύμφωνα με τους Λονδρέζους, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να πάει η Μπαρτσελόνα στη Ρώμη, όπου εκεί νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με σκορ 2-0 και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης.

Οι «μπλε» προηγήθηκαν στο ένατο λεπτό της αναμέτρησης λεπτά, καθώς ο Μάικλ Εσιέν σημείωσε ένα θεαματικό βολέ για να προηγηθεί η Τσέλσι με 1-0. Ακολούθησε μια σειρά από εκκλήσεις για πέναλτι από τους παίκτες της Τσέλσι που αποκρούστηκαν αδιάφορα από τον διαιτητή. Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα, Έρικ Αμπιντάλ, αποβλήθηκε στο 65ο λεπτό, κάνοντας το έργο της Μπαρτσελόνα ακόμα πιο δύσκολο, καθώς η Τσέλσι ήξερε ότι χρειαζόταν ακόμα ένα γκολ για να πάρει την πρόκριση, καθώς αν η Μπαρτσελόνα σκόραρε, θα κέρδιζε στα εκτός έδρας γκολ.

Στη συνέχεια, ο Όβρεμπο είπε ξανά «όχι» σε πέναλτι μετά από ένα καθαρό... χέρι στη μεγάλη περιοχή του Ζεράρ Πικέ. Επειτα, ακολούθησαν οι καθυστερήσεις και οι χειρότεροι εφιάλτες των οπαδών της Τσέλσι έγιναν πραγματικότητα καθώς ο Αντρές Ινιέστα σημείωσε ένα από τα πιο διάσημα γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Τα νεύρα των παικτών της Τσέλσι ήταν... τεντωμένα, ειδικά μετά την απόφαση του ρέφερι να μην δείξει ξανά την άσπρη βούλα σε χέρι του Ετό. Οι σκηνές που ακολούθησαν αυτό το παιχνίδι είναι μερικές από τις πιο γνωστές στην πρόσφατη ιστορία του Champions League. Το... καροτσάκι του Μπάλακ στον διαιτητή, οι φωνές του Ντρογκμπά «it's a fu@$@% disgrace», αλλά και τα τρομερά γκολ εκείνου του ματς, έχουν μείνει στην ιστορία.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ισχυρίστηκαν πως τα λάθη του Όβρεμπο έγιναν με δόλο και γι' αυτό κάποιοι δεν τον έχουν ξεχάσει ακόμα και τρία χρόνια μετά. Αυτό αποδείχτηκε από τις δηλώσεις του ίδιου του Όβρεμπο, μέσω των οποίων αποκάλυψε πως υπάρχουν άνθρωποι που τον απειλούν για τη ζωή του.

«Δεν είναι ευχάριστο, αλλά δεν είναι και σοβαρό. Δεν πρόκειται να τους αφήσω να επηρεάσουν εμένα ή την οικογένειά μου. Η αλήθεια είναι πως δε γνωρίζουν πολλά, αφού κυρίως λαμβάνω email.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν θα άλλαζε κάτι σε περίπτωση που μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω: "Κοιτώντας στο παρελθόν υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία θα έκανα διαφορετικά. Ωστόσο, όλοι οι διαιτητές μπορούν να πουν πως έχουν καλά και άσχημα παιχνίδια, είναι μέρος της δουλειάς. Δε γίνεται να λυπάμαι για ένα παιχνίδι, η ζωή μου πρέπει να προχωρήσει«.

 Παρά τα όσα συνέβησαν, μου αρέσει το Champions League και κυρίως τα μεγάλα παιχνίδια της διοργάνωσης και αυτά συγκαταλέγονται στη συγκεκριμένη κατηγορία".