Η Σασουόλο έβαλε «στοπ» στο νικηφόρο σερί της Φιορεντίνα

Αντρέα Πιναμόντι

i

Αντρέα Πιναμόντι/©Photo by Luca Amedeo Bizzarri/Getty Images

Η Σασουόλο έβαλε «στοπ» στο νικηφόρο σερί της Φιορεντίνα

Ελένη Ανδρικοπούλου 23:53 - 06.01.2024 / Ανανεώθηκε: 23:56 - 06.01.2024

Χάρη στο γκολ του Αντρέα Πιναμόντι η Σασουόλο επικράτησε με 1-0 της Φιορεντίνα εντός έδρας κι επέστρεψε στις νίκες μετά από περίπου ένα μήνα. Έχασε πέναλτι ο Τζιάκομο Μποναβεντούρα για τους «βιόλα».

Μετά από περίπου ένα μήνα επέστρεψε στις νίκες η Σασουόλο στο ιταλικό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Αλέσσιο Ντιονίζι επικράτησε με 1-0 της Φιορεντίνα στο Μαπέι Στάντιουμ χάρη στο γκολ του Αντρέα Πιναμόντι μετά το γύρισμα του Πέντερσεν. Αυτό ήταν το έβδομο γκολ του 24χρονο Ιταλού φορ τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. 

Η Σασουόλο πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 48ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Κρίστιαν Τόρστβεντ, αλλά ακυρώθηκε μετά από έλεγχο του VAR για οφσάιντ του Ενρίκε. Στο 64΄η Φιορεντίνα είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά ο Κονσίλι απέκρουσε το πέναλτι του Μποναβεντούρα. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μαρτίνες σκόραρε από κοντά μετά το οριζόντιο δοκάρι του Ντάνκαν αλλά ήταν οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε. 

Το 1-0, όμως, δεν άλλαξε, με τη Φιορεντίνα να μην καταφέρνει να πατήσει πιο γερά στην 4άδα και τη Σασουόλο να παίρνει ανάσα στη μάχη της παραμονής.

Στα άλλα ματς ημέρας η Ίντερ πήρε τη νίκη με 2-1 κόντρα στη Βερόνα μετά από ένα απίθανο φινάλε, η Μόντσα πέρασε από την έδρα της Φροζινόνε (2-3) κι από ένα βαθμό μοιράστηκαν η Λέτσε με την Κάλιαρι (1-1). 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 19ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (20ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ