Σε δύο τετράλεπτα σκόρπισε μαγεία ο ΟΦΗ και συνέτριψε με Τοράλ 4-1 τη Λαμία (vid)

Την τρίτη εντός έδρας νίκη τους στη σεζόν πανηγύρισαν οι παίκτες του ΟΦΗ.

i

©intime

Σε δύο τετράλεπτα σκόρπισε μαγεία ο ΟΦΗ και συνέτριψε με Τοράλ 4-1 τη Λαμία (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 19:24 - 08.04.2023 / Ανανεώθηκε: 20:37 - 08.04.2023

Ο ΟΦΗ με ανατροπή και δύο γκολ του Τοράλ κι ένα των Ντικό, Μεγιάδο συνέτριψε 4-1 τη Λαμία, η οποία είχε προηγηθεί με τον Μαρτίνεθ.

Ο ΟΦΗ είχε στην έδρα του δύο νίκες όλη τη σεζόν και υποδεχόταν τη Λαμία που καιγόταν για βαθμούς, ώστε να σώσει την κατηγορία.

Οι Κρητικοί ήθελαν τη νίκη για να ικανοποιήσουν τον κόσμο τους, για να μην δώσουν δικαιώματα και φυσικά για να εξασφαλίσουν την παραμονή και να μην μπλέξουν σε περιπέτειες. Η Λαμία, όμως, ήταν αυτή που βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο 21' με τον Μαρτίνεθ και μετά τον θρίαμβο στο Αγρίνιο έδειχνε ικανή για ένα ακόμα τεράστιο διπλό. Οι παίκτες του Νταμπράουσκας, ωστόσο, ήταν ανώτεροι και βρήκαν τέσσερα γκολ σε δύο τετράλεπτα. 

Στο διάστημα 42'-45' έγινε αρχικά η ανατροπή με Ντικό, Μεγιάδο και στο δεύτερο ημίχρονο στο διάστημα 78'-81' με δύο έξοχα γκολ του Τοράλ, ο οποίος είχε μπει αλλαγή, διαμορφώθηκε το τελικό 4-1 για τους Ηρακλειώτες, που σημείωσαν την τρίτη εντός έδρας νίκη τους, ενώ η Λαμία παραμένει κοντά στην επικίνδυνη ζώνη. 

Ο ΟΦΗ ήταν αυτός που απείλησε πρώτος. Στο 2’ ο Μπάκιτς έκανε τη σέντρα και ο Ντίκο δεν πρόλαβε να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Γκαραβέλη. Στο 5’ ήταν η σειρά της Λαμίας ν’ απειλήσει. Ο Σιμόν σέντραρε στην περιοχή, αλλά ο Πασαλίδης έκοψε σωτήρια.

Γκολ η Λαμία

Στο 21’ η ομάδα της Φθιώτιδας βρήκε τον τρόπο ν’ ανοίξει το σκορ. Ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε φάουλ, τρεις παίκτες του ΟΦΗ επιχείρησαν μόνοι τους ν’ απομακρύνουν, από τον Βούρο η μπάλα στρώθηκε στα πόδια του Μαρτίνεθ, ο οποίος με αριστερό σουτ χωρίς να καθυστερήσει, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μανδά.

Στο 25’ ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε φάουλ και ο Μανδάς μπλόκαρε εύκολα. Στο 27’ η Λαμία έβγαλε αντεπίθεση, αλλά ο Βούρος απομάκρυνε με προβολή πριν ο Βέργος μπει στη φάση απειλητικά. Ο ΟΦΗ στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του και στο 29’ κεφαλιά του Μπάκιτς πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 31’ ο Νέιρα έβγαλε την κάθετη στον Μπάκιτς, ο οποίος σούταρε κι έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 39’ σέντρα του Διαμαντή, κεφαλιά του Νέιρα, μπλόκαρε Γκαραβέλης.

Ανατροπή ο ΟΦΗ σε 4’

Οι Κρητικοί, όμως, δεν το έβαλαν κάτω και στο 42’ έγινε το 1-1, έπειτα από τρομερό σουτ του Ντικό στην κλειστή γωνία του Γκαραβέλη.

Το γκολ έδωσε φτερά στους γηπεδούχους και στο 45’ ο Μεγιάδο έκανε δυνατό σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Τζανδάρη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Γκαραβέλη για το 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία έδειξε στο ξεκίνημα ότι δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το σοκ της ανατροπής. Ο ΟΦΗ ήταν πιο δραστήριος, είχε τον έλεγχο και στο 58’ ο Ντικό έκανε ατομικό ενέρεια, αλλά το σουτ κατέληξε στα χέρια του Γκαραβέλη.

Ο Βόκολος στη συνέχεια έκανε τέσσερις αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα του και να πιέσει για το 2-2. Ο Νταμπράουσκας με τη σειρά του έβαλε Φελίπε και Τοράλ για να βρει ένα τρίτο γκολ και να κλειδώσει τη νίκη.

Στο 64’ η Λαμία άγγιξε την ισοφάριση, αλλά ο Μανδάς έκανε φοβερή απόκρουση σε σουτ του Βέργου στα όρια της μικρής περιοχής.

Στο 70’ ο ΟΦΗ απείλησε. Μπαλιά του Τοράρινσον στον Ντικό, ο οποίος στόπαρε ωραία και εκτέλεσε, αλλά ο Γκαραβέλης έδιωξε σε κόρνερ.

Στο επόμενο λεπτό ο Μανδάς μπλόκαρε αδύναμο σουτ του Τόσιτς.

Το «καθάρισε» ο Τοράλ! 

Ο Γιον Τοράλ δικαίωσε τον Νταμπράουσκας που τον έριξε στο ματς και στο 78’ ο ταλαντούχος Ισπανός πέτυχε με εκπληκτικό τρόπο το 3-1. Υποδέχθηκε την μπάλα από το γύρισμα του Λάρσον, είδε τη γωνία του Γκαραβέλη και με φανταστικό πλασέ πέτυχε το γκολ για το 3-1. 

Στο 81’ ο Τοράλ εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Μοσκέρα που επίσης μπήκε λίγο νωρίτερα αλλαγή κι έκανε με νέο ωραίο πλασέ το 4-1.

Στο 90' η Λαμία είχε την ευκαιρία να μειώσει σε 4-2, αλλά ο Τόσιτς σημάδεψε το δοκάρι. 

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ 

Το γεγονός ότι ο ΟΦΗ βρήκε δύο γκολ πριν φύγει το πρώτο ημίχρονο και το 0-1, έγινε 2-1, σόκαρε τη Λαμία κι αυτό φάνηκε στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. 

Ο MVP 

Ο Ντικό ήταν εξαιρετικός και με το δικό του γκολ ξεκίνησε η αντεπίθεση του ΟΦΗ. Ήταν κίνδυνος θάνατος για τη Λαμία το διάστημα που αγωνίστηκε. Φυσικά, όμως, την παράσταση κλέβει ο Τοράλ, ο οποίος μπήκε αλλαγή και με δύο γκολ κλείδωσε το ματς. 

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ 

Ο Νταμπράουσκας παρέταξε την ομάδα του με 3-5-2 και ο Βόκολος ουσιαστικά με 4-3-3. Ο Λιθουανός τεχνικός με τις αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε γκολ από τον Τοράλ και ασίστ από τον Μοσκέρα. Ο Βόκολος αντίθετα δεν πήρε κάτι.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Η επόμενη αγωνιστική θα γίνει μετά το Πάσχα, πιθανότατα στις 22 Απριλίου (δεν έχει οριστεί ακόμα) και ο ΟΦΗ θα υποδεχθεί τον Αστέρα Τρίπολης, τον οποίο είχε νικήσει 1-0 στην κανονική διάρκεια, ενώ εντός έδρας θα παίξει και η Λαμία. Θα φιλοξενήσει τον Ατρόμητο. 

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Mανδάς, Βούρος, Διαμαντής, Πασαλίδης (85' Γιοχού), Λάρσον, Τοράρινσον, Ντιουσέ (67’ Τοράλ), Μεγιάδο, Μπάκιτς (79' Περέα), Νέιρα (67’ Φελίπε), Ντικό (79' Μοσκέρα).

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Γκαραβέλης, Αμπάντα (63’ Σαραμαντάς), Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Σιμόν, Μαρτίνεθ, Τζανδάρης (63’ Μπεχαράνο), Νούνιες, Ντε Βινσέντι (63’ Μεντίνα), Βέργος (76’ Μανούσος), Καραμάνος (63’ Τόσιτς).