Σε Μαρτίνεθ mode για ένα ημίχρονο ο Ολυμπιακός και Ελ Αραμπί... απ' τα παλιά, στο 2-1 επί της Σλοβάτσκο

Πανηγυρισμοί παικτών Ολυμπιακού

i

©Intime

Σε Μαρτίνεθ mode για ένα ημίχρονο ο Ολυμπιακός και Ελ Αραμπί... απ' τα παλιά, στο 2-1 επί της Σλοβάτσκο

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:54 - 08.07.2023 / Ανανεώθηκε: 20:08 - 08.07.2023

Πίεση, άμεση ανάκτηση κατοχής, build up από χαμηλά, επιθετικό πλάτος και η μπάλα κάτω. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο του καλοκαιρινό φιλικό επικράτησε 2-1 της Σλοβάτσκο με δύο γκολ του Ελ Αραμπί και για ένα ημίχρονο έβγαλε στο χορτάρι τα βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Το αποτέλεσμα και πολύ περισσότερο το σκορ του φιλικού με την Σλοβάτσκο δεν ήταν το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ήταν ουσιαστικά η ευκαιρία των παικτών να ξεφύγουν από τη ρουτίνα των προπονήσεων αλλά και να δείξουν σε τι βαθμό έχουν αφομοιώσει τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να βλέπει ο προπονητής τους στο χορτάρι. 

Δεδομένα, από την 23άδα που ανέβηκε στο Βάτενς της Αυστρίας ένας σημαντικός αριθμός ποδοσφαιριστών δεν θα βρίσκεται στο ρόστερ μετά και το πέρας της μεταγραφικής περιόδου. Εντούτοις κάποιοι ίσως καταφέρουν να ανατρέψουν τα δεδομένα. Επομένως ένα παραπάνω κίνητρο για ορισμένους παίκτες του Ολυμπιακού υπήρχε σε αυτό το πρώτο φιλικό της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόι, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Καρβάλιο, Φορτούνης, Βρουσάι, Μπιελ και Ελ Αραμπί ξεκίνησαν στη βασική ενδεκάδα απέναντι στη Σλοβάτσκο

Ο Μαρτίνεθ ζούσε το ματς πολύ έντονα από την αρχή. Δεν πτοήθηκε ούτε από την βροχή, ήταν συνεχώς όρθιος και έδινε οδηίες στους παίκτες του. Και θα πρέπει να ήταν ευχαριστημένος από αυτό το πρώτο δείγμα, έστω κι αν η δυναμικότητα της Σλοβάτσκο δεν προσφέρεται για συμπεράσματα. Build up από χαμηλά με υπομονή, πλάτος στην επίθεση, διαρκής κίνηση και πίεση στην κατοχή του αντιπάλου είναι στοιχεία που έβγαζε με συνέπεια ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος. 

Από αυτά που δουλεύουν οι «ερυθρόλευκοι» στις προπονήσεις. Μπουχαλάκης και Καρβάλιο δεν είχαν πρόβλημα με τα χαφ της Σλοβάτσκο, ο Φορτούνης ένωνε με ευκολία τις γραμμές και οι Μπιελ - Ροντινέι είχαν κάνει κτήμα τους τη δεξιά πλευρά. Προειδοποίησε 3-4 φορές ο Ολυμπιακός, πριν σκοράρει με τον Ελ Αραμπί στο 30', σε μια φάση που οι Βρουσάι - Μπιελ συνδυάστηκαν σε πρώτο χρόνο πριν ο Ισπανός κάνει την ασίστ για το τέρμα του Μαροκινού φορ. 

Οργή από τους οπαδούς του Ολυμπιακού κατά του Σλούκα - Διαρκή υβριστικά συνθήματα στο φιλικό με τη Σλοβάτσκο!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:20 - 08.07.2023

Οργή από τους οπαδούς του Ολυμπιακού κατά του Σλούκα - Διαρκή υβριστικά συνθήματα στο φιλικό με τη Σλοβάτσκο!

Οι 200 οπαδοί του Ολυμπιακού που έχουν δώσει το παρών στο Σβατς για το φιλικό ματς με τη Σλοβάτσκο, φώναξαν υβριστικά συνθήματα κατά του Κώστα Σλούκα.

Και αφού ο Τζολάκης έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά στην κεφαλιά του Μίχαλικ στο 41', ο Ελ Αραμπί πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 45' από ασίστ του Φορτούνη, για το 2-0 του ημιχρόνου. Πασχαλάκης, Ανδρούτσος, Ραμόν, Ρέτσος και Μασούρας μπήκαν στο ματς με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, αντί των Τζολάκη, Ροντινέι, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκη και Μπιελ, με τον Ντόι να ανεβαίνει σε θέση αμυντικού μέσου. 

Μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου, ο Ολυμπιακός συνελήφθη κοιμώμενος ανασταλτικά και στο τρανζίσιον ο Γιουρόσκα μείωσε σε 1-2 για τη Σλοβάτσκο. Δεν είχε την ένταση και τις συνεργασίες του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός, που απείλησε σε δύο περιπτώσεις με Φορτούνη και Βρουσάι να μην βρίσκουν στόχο. Στο 65' πέρασαν στο ματς και οι Μπαγκαλιάνης (Μπα), Μπουτούτσι (Βρουσάι), Ζίνκερνάγκελ (Φορτούνης), Λιάτσος (Καρβάλιο), Πέπε (Ελ Αραμπί), με τον Μασούρα να πηγαίνει σε ρόλο φορ. Ο Μαρτίνεθ ήταν συνεχώς όρθιος, δίπλα στην πλάγια γραμμή δίνοντας οδηγίες, ενώ σε δύο περιπτώσεις έβαλε τις φωνές εκνευρισμένος από τις αποφάσεις των παικτών του. 

©Intime

Σε συνδυασμό και με τις αλλαγές των Τσέχων, το δεύτερο ημίχρονο του φιλικού δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου. Λίγες οι καλές εκατέρωθεν στιγμές σε αυτό το διάστημα, με το 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού να διατηρείται μέχρι το φινάλε. Ο Χουάνγκ δεν αγωνίστηκε καθόλου για προληπτικούς λόγους, καθώς το τεχνικό επιτελείο έκρινε πως δεν υπήρχε λόγος να καταπονηθεί αυτή την εποχή. 

Απέναντι σε μια ομάδα όχι ιδιαίτερα ποιοτική αλλά πολύ πιο μπροστά σε επίπεδο προετοιμασίας (ήταν το πέμπτο φιλικό της Σλοβάτσκο), ο Ολυμπιακός έδειξε καλά στοιχεία για ένα ημίχρονο. Επόμενο τεστ για τους Πειραιώτες αυτό με τη Νόρτζελαντ στις 14 Ιουλίου, με τις προπονήσεις στο μεσοδιάστημα να συνεχίζονται κανονικά στο Βάτενς της Αυστρίας.

©Intime
  • Τέλος στο ματς.
  • Ο ρυθμός και των δύο ομάδων στο ματς έχει πέσει, ενώ επίσης την εμφάνισή της έχει κάνει και η κούραση των παικτών.   
  • Οι φίλοι του Ολυμπιακού έχουν κάνει αισθητή τη παρουσία τους στο ματς με την Σλοβάτσκο, καθώς έχουν πραγματοποιήσει μία εκπληκτική ατμόσφαιρα. 
©Intime
  • 65' Μπαγκαλιάνης, Μπουτούτσι, Πέπε, Λιάτσος, Ζινκερνάγκελ μέσα. Εκτός οι Βρουσάι, Μπα, Καρβάλιο, Φορτούνης, Ελ Αραμπί. 
  • Ο Ολυμπιακός δείχνει μερικά πράγματα από αυτά που ζητάει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα το υψηλό πρέσινγκ που θέλει ο Ισπανός προπονητής, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη για να καταλάβουμε τα «θέλω» του Μαρτίνεθ.  
  • Στο 57ο λεπτό ο Φορτούνης επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας μπλόκαρε σταθερά.   
  • ΓΚΟΟΛ για την Σλοβάτσκο. Στο 49ο λεπτό ο Κιμ με ωραία προσπάθεια γύρισε τη μπάλα στον Γιουρόσκα και εκείνος από κοντά μείωσε σε 2-1 για τους Τσέχους. 
  • 46' Ανδρούτσος, Ρέτσος, Πασχαλάκης, Μασούρας και Ραμόν πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο. Εκτός οι Ροντινέι, Τζολάκης, Μπουχαλάκης, Μπιέλ.  
©Intime
  • Έναρξη δευτέρου μέρους. 
  • Λήξη πρώτου μέρους.  
  • ΓΚΟΟΛ για την Ολυμπιακό με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί! Στο 44ο λεπτό ο Φορτούνης έκανε μια κάθετη πάσα, ο Μαροκινός πέρασε δύο αντιπάλους και πλάσαρε ιδανικά, για να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, αλλά και το δεύτερο της ομάδας του.  
©Intime
  • Ευκαιρία για την Σλοβάτσκο! Ο Μίχαλικ πήρε την κεφαλιά μέσα στη περιοχή, αλλά ο Τζολάκης έκανε μία εκπληκτική επέμβαση, κρατώντας το 1-0 για τους «ερυθρόλευκους». 
  • Μέχρι στιγμής η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει το πάνω χέρι στο ματς. 
  • ΓΚΟΟΛ για την Ολυμπιακό (1-0) με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 29ο λεπτό. Ο Πεπ Μπιέλ πέρασε μία ωραία πάσα στον Μαροκινό επιθετικό και εκείνος με πλασέ μέσα από τη περιοχή άνοιξε το σκορ για τους Πειραιώτες. 
©Intime
  • Μικρό διάλειμμα για να δροσιστούν οι παίκτες των δύο ομάδων. 
  • Στο πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός βγάζει διάθεση στον αγωνιστικό χώρο, και σιγά σιγά βλέπουμε τι ζητάει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ από τους παίκτες του. 
  • Ο Ολυμπιακός δεν σταματά να δημιουργεί ευκαιρίες. Ο Ροντινέι γύρισε στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί και εκείνος πλάσαρε στην κίνηση, αλλά η μπάλα κόντραρε στους παίκτες της Σλοβάτσκο και εν τέλει πέρασε δίπλα από το δοκάρι του αντίπαλου τερματοφύλακα. 
©Intime
  • Πρώτη καλή ευκαιρία στην αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό! Ο Φορτούνης απέφυγε δύο αντίπαλους είδε τον Βρουσάι στον κενό χώρο, αλλά ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση.  
  • Η Σλοβάτσκο έκανε την πρώτη ολοκληρωμένη ευκαιρία στο ματς, με το σουτ του Κιμ να περνάει αρκετά έξω από τα δοκάρια του Τζολάκη.   
  • Τα πρώτα λεπτά είναι αναγνωριστικά και για τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή της μπάλας.  
  • Οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» έχουν δώσει το «παρών» στις κερκίδες του γηπέδου, προκειμένου να υποστηρίξουν την ομάδα τους  
  • Έναρξη στο ματς. 
  • Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ολκάι και βοηθοί του θα είναι οι Ζεκερίγια και Ταχίρ
  • Η Σλοβάτσκο ξεκινάει με τους: Χέκα, Κάντλετς, Χόφμαν, Τράβνικ, Πετρζέλα, Ντόσκι, Μιχάλικ, Κιμ, Χάβλικ, Ρέινμπερκ, Γιουρόσκα.
  • Στον πάγκο του Ολυμπιακού θα είναι οι Πασχαλάκης, Παπαδούδης, Ραμόν, Ρέτσος, Ανδρούτσος, Λιάτσος, Μπουτούτσι, Ζινκερνάγκελ, Μπαγκαλιάνης, Πέπε και Μασούρας. 
  • Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ανακοίνωσε την πρώτη του ενδεκάδα στον πάγκο του Ολυμπιακού, η οποία αποτελείται από τους: Τζολάκη, Ρέαμπτσιουκ, Ντόι, Μπα, Ροντινέι, Μπουχαλάκη, Καρβάλιο, Φορτούνης, Μπιελ, Βρουσάι και Ελ Αραμπί.
  • Η σέντρα του ματς είναι προγραμματισμένη για τις 18:00 ώρα Ελλάδας. 
  • Καλησπέρα φίλες και φίλοι του Sportal. Μαζί θα παρακολουθήσουμε παρέα το πρώτο φιλικό παιχνίδι της προετοιμασίας του Ολυμπιακού με την Σλοβάτσκο επί αυστριακού εδάφους.