Σε πρώτο πλάνο για τη Βραζιλία ο Λουΐς Ενρίκε

Λουΐς Ενρίκε

i

Λουΐς Ενρίκε/©Intime

Σε πρώτο πλάνο για τη Βραζιλία ο Λουΐς Ενρίκε

Sportal newsroom 10:55 - 12.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:56 - 12.01.2023

Στην κορυφή της λίστας με τους υποψήφιους διαδόχους του Τίτε, στον πάγκο της εθνικής Βραζιλίας, βρίσκεται ο Λουίς Ενρίκε.

Αρκετές «πληγές» άφησε στην εθνική Βραζιλία η αποτυχημένη συμμετοχή της στο Μουντιάλ του Κατάρ και υπάρχουν σημαντικά ζητήματα που καλείται να επιλύσει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας. Το σπουδαιότερο από αυτό δεν είναι άλλο από το να βρει τον διάδοχο του Τίτε στον πάγκο της «σελεσάο».

O άνθρωπος που καλείται να αποφασίσει ποιος θα καλύψει το κενό που άφησε ο 62χρονος τεχνικός είναι ο Εντνάλντο Ροντρίγκεζ, πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βραζιλίας, ο οποίος φαίνεται να έχει καταλήξει στο ποιος είναι ο «εκλεκτός» του. Όπως αναφέρει δημοσιεύματα στην Ισπανία, ο προπονητής που επιθυμεί να προσλάβει ο Ροντρίγκεζ είναι ο Λουίς Ενρίκε, που πρόσφατα άφησε το πόστο του στην εθνική Ισπανίας.

Μολονότι η «ρόχα» δεν είχε επιτυχημένη πορεία στο Μουντιάλ, ο «Λούτσο» είναι ένας προπονητής που σέβονται και εκτιμούν στην Βραζιλία, λόγω της παρουσίας του στους πάγκους της Ισπανίας και της Μπαρτσελόνα, το επιθετικό στυλ παιχνιδιού του, αλλά κι επειδή είναι ένας τεχνικός που έχει δείξει ικανότητα στο να δουλεύει και να αναδεικνύει νεαρούς ποδοσφαιριστές. Κάτι που θεωρείται «κλειδί» για την εθνική Βραζιλίας. Αρκετοί από τους σταρ αυτής της ομάδας έχουν ξεπεράσει τα 30 και θα πρέπει να προωθηθούν παίκτες από την U20, στην οποία βρίσκεται μια αρκετά ταλαντούχα φουρνιά.

Πάντως, η προτίμηση του Εντνάλντο Ροντρίγκεζ στον Λουίς Ενρίκε έχει φέρει και… αντίλογο. Κυρίως, διότι αρκετοί μέσα στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας θεωρούν πως ούτε τώρα υπάρχει λόγος η «σελεσάο» να στραφεί σε προπονητή από το εξωτερικό. Αντίθετα, προωθούν την περίπτωση του τεχνικού της Φλουμινένσε, Φερνάντο Ντινίζ. Το αν τελικά θα εμπιστευτούν έναν τεχνικό που δεν έχει κατακτήσει ούτε έναν τίτλο στην καριέρα του, είναι μια άλλη υπόθεση…