«Σκληρή» ανακοίνωση από τους ultras της Σεβίλλης κατά του Ράμος: «Ελλειψη σεβασμού για τις αξίες που μας έκαναν σπουδαίους»

Σέρχιο Ράμος

i

©Sevilla FC

«Σκληρή» ανακοίνωση από τους ultras της Σεβίλλης κατά του Ράμος: «Ελλειψη σεβασμού για τις αξίες που μας έκαναν σπουδαίους»

Κώστας Τόπας 14:49 - 05.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:50 - 05.09.2023

Οι οργανωμένοι οπαδοί της Σεβίλλης, τάσσονται ξεκάθαρα κατά της μεταγραφής του Σέρχιο Ράμος στην ομάδα τους.

Η απόκτηση του Σέρχιο Ράμος από την Σεβίλλη, 18 χρόνια μετά την αποχώρησή του για τη Ρεάλ Μαδρίτης έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στους οργανωμένους οπαδούς των Σεβιγιάνων. Οι «Biris Norte» εξέδωσαν μια «σκληρή» ανακοίνωση στα κοινωνικά δίκτυα, μέσω της οποίας εξαπέλυσαν πυρά στον άλλοτε αρχηγό των Μαδριλέλων, ο οποίος υπέγραψε στη Σεβίλλη, για μία σεζόν σε ηλικία 37 ετών.

Στην ανακοίνωσή τους, οι ultras της ισπανικής ομάδας τονίζουν «η συγκεκριμένη μεταγραφή υποδηλώνει έλλειψη σεβασμού για τις αξίες που μας έχουν κάνει σπουδαίους, για τα σύμβολα και τους θρύλους που υπερασπίστηκαν την ασπίδα μας και για τους χιλιάδες οπαδούς της Σεβίλλης που έχουν υπέστη την περιφρόνηση αυτού του παίκτη στο παρελθόν».

«Ως οργανωμένοι οπαδοί της Σεβίλλης για σχεδόν 50 χρόνια, θέλουμε να εκφράσουμε την απόρριψή μας σε όσους πρότειναν αυτήν την υπογραφή. Δεν μας συγκινεί το μίσος ή η αγανάκτηση, αλλά η αγάπη και η υπερηφάνεια για τον σύλλογο μας, την ιστορία του και τους οπαδούς του. Πιστεύουμε ότι η απλή πρόταση αυτής της υπογραφής ήδη υπονοούσε έλλειψη σεβασμού για τις αξίες που μας έκαναν σπουδαίους, για τα σύμβολα και τους θρύλους που υπερασπίστηκαν την ασπίδα μας και για τους χιλιάδες οπαδούς της Σεβίλλης που έχουν υποστεί την περιφρόνηση αυτός ο παίκτης στο παρελθόν.

Πιστεύουμε ότι αυτή η υπογραφή ωφελεί τα συμφέροντα των μάνατζερ που ούτε κατανοούν ούτε κατανοούν τι κάνει τη Σεβίλλη σπουδαία και που προσέχουν μόνο τα προσωπικά ή/και οικονομικά τους συμφέροντα. Δεν είμαστε η χορωδία τους και θα είμαστε πάντα δίπλα στη Σεβίλλη, αλλά όχι από αυτούς που το λερώνουν με τις αποφάσεις τους.

Η δήλωση αυτή απευθύνεται ειδικά στο διοικητικό συμβούλιο της Σεβίλλης, γιατί θεωρούμε ότι, με κάθε απόφαση, απομακρυνόμαστε περισσότερο από ένα μοντέλο που σέβεται τον τρόπο που νιώθουμε την ασπίδα. Το λέμε για άλλη μια φορά: Η αξιοπρέπεια, οι αξίες και ο σεβασμός για την ασπίδα και τους οπαδούς είναι η βάση πάνω στην οποία πρέπει να στηριχθεί μια οντότητα με περισσότερα από εκατό χρόνια ιστορίας. Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε πώς οι διευθυντές και οι μεγάλοι μέτοχοι της Σεβίλλης δίνουν προτεραιότητα στα οικονομικά τους συμφέροντα σε σχέση με το τι σημαίνει πραγματικά να είσαι οπαδός της Σεβίλλης, αν και σε κάποιο βαθμό μπορούμε να το καταλάβουμε, καθώς αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από την επιχείρησή τους, το βιοπορισμό τους και δεν έχουν μεγαλώσει με αληθινή αγάπη για αυτόν τον σύλλογο, αλλά η ένωση τους κληρονομήθηκε, ή αγοράστηκε, με τη μορφή μετοχών», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε αυτά τα 18 χρόνια που απουσίαζε από το «Ραμόν Σάντσεθ Πιχθουάν», οι σχέσεις του Σέρχιο Ράμος με τους οπαδούς της Σεβίλλης δεν ήταν και οι καλύτερες. Είχε δεχθεί έντονες αποδοκιμασίες από το κοινό των «νερβιονέσες», ωστόσο και ο ίδιος σε αρκετές περιπτώσεις τους απαντούσε αναλόγως. «Έχω κάνει λάθη κι εκμεταλλεύομαι την ευκαιρία να ζητήσω συγγνώμη από κάθε φίλο της Σεβίλλης που αισθάνθηκε προσβεβλημένος από τις πράξεις μου», ανέφερε χαρακτηριστικά, στις πρώτες του δηλώσεις κατά την επιστροφή του στο σύλλογο. Κάτι που όπως φαίνεται, τουλάχιστον για την ώρα, δεν έχουν συγχωρέσει οι οργανωμένοι οπαδοί της Σεβίλλης.