Ο Σέρχιο Ράμος απέδειξε ότι υπάρχει ακόμα το «παίζω για τη φανέλα»
i

© Twitter / Sevilla FC

Ο Σέρχιο Ράμος απέδειξε ότι υπάρχει ακόμα το «παίζω για τη φανέλα»

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 19:51 - 04.09.2023 / Ανανεώθηκε: 20:05 - 04.09.2023

Ο Σέρχιο Ράμος... κλώτσησε το «χρυσάφι» που στρώθηκε στα πόδια του και άκουσε την καρδιά του. Κάτι που κάνουν ελάχιστοι πλέον στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Ο Σέρχιο Ράμος επέστρεψε εκεί που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Στη Σεβίλλη, την ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθεί πριν ξεκινήσει να γράφει ιστορία με τη φανέλα της «Βασίλισσας» και εκείνος για «ευχαριστώ» έβαλε στα ταμεία της 21 εκατ. ευρώ, όταν πήρε μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης. Σε μία εποχή που αυτό το ποσό δεν έβγαινε εύκολα από τις τσέπες ούτε των πιο πλούσιων προέδρων...

Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, ο Ισπανός αμυντικός δέχτηκε προσφορές και προτάσεις, που τάραξαν τα νερά. Από Σαουδική Αραβία, Τουρκία, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Του άπλωσαν... χρυσάφι στα πόδια του, του έταξαν τον ουρανό με τ' άστρα. Ωστόσο, η καρδιά του αποδείχθηκε πιο δυνατή από τα χρήματα.

Στην Αλ Ιτιχάντ περίμεναν μέχρι και το πρωί της Κυριακής (4/9) με περίσσεια αισιοδοξία να ακούσουν το «ναι» και να του στρώσουν... κόκκινο χαλί για να γίνει η επανένωση με τον Καρίμ Μπενζεμά. Και όταν κυκλοφόρησε η είδηση ​​της επιστροφής του στη Σεβίλλη, οι ιθύνοντες της αραβικής ομάδας δεν το πίστεψαν. Δεν μπόρεσαν να πιστέψουν πως ο Ράμος πέταξε πολλά εκατομμύρια ευρώ μόνο και μόνο για να το όνειρο που είχε από την ημέρα που έφυγε από τη Σεβίλλη σε ηλικία 19 ετών.

Πέρασαν δύο μήνες γεμάτοι από αμφιβολίες, αναμονή, αλλά και σκληρή δουλειά, καθώς εκείνος το είχε ξεκάθαρο στο μυαλό του πως θέλει να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο. Και θα το κάνει στο κορυφαίο επίπεδο, υπογράφοντας στην ομάδα που πέρυσι κατέκτησε το Europa League για έβδομη φορά στην ιστορία της και φέτος βρίσκεται στους ομίλους του Champions League.

Κάπως έτσι οι αριθμοί του Σέρχιο Ράμος θα συνεχίσουν να αυξάνονται και ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει στο χορτάρι έναν εκ των κορυφαίων αμυντικών όλων των εποχών για τουλάχιστον ακόμα έναν χρόνο, αφού το συμβόλαιο που υπέγραψε με τη Σεβίλλη είναι μονοετές. Και ποιος ξέρει; Ίσως καταφέρει να προσθέσει μια ακόμη κούπα στη γεμάτη τροπαιοθήκη του.