Μεγαλείο από τον Ρονάλντο: Ανοίγει το ξενοδοχείο του στο Μαρακές για τους άστεγους από τον φονικό σεισμό στο Μαρόκο

Μεγαλείο από τον Ρονάλντο: Ανοίγει το ξενοδοχείο του στο Μαρακές για τους άστεγους από τον φονικό σεισμό στο Μαρόκο

Sportal newsroom 20:58 - 09.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:49 - 09.09.2023

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα ανοίξει ξενοδοχείο για τους ανθρώπους που καταστράφηκαν τα σπίτια τους από τον φονικό σεισμό στο Μαρόκο. Επίσης η UEFA ανακοίνωσε σήμερα (9/9) ότι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες των εθνικών ομάδων και των συλλόγων, από την Κυριακή (10/9) μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου.

Πολλοί αθλητές έδειξαν για άλλη μια φορά μεγάλη καρδιά στις πιο δύσκολες κοινωνικές στιγμές. Πλάνα από τον ισχυρό σεισμό στο Μαρόκο (μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ), στον οποίο πάνω από 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, έκαναν τον γύρο του κόσμου και ποδοσφαιριστές συμμετείχαν σε φιλανθρωπικές δράσεις. 

Ορισμένοι Μαροκινοί πολίτες αναζητούν ένα προσωρινό σπίτι σε ασφαλή μέρη στο Μαρακές, δηλαδή σε άδεια ξενοδοχεία και σπίτια όπου σχεδιάζεται να φιλοξενηθούν κάτοικοι που έχουν μείνει χωρίς στέγη. Παγκόσμια ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και η ισπανική «Marca», αναφέρουν ότι λίγο μετά τη φυσική καταστροφή, ο Κριστιάνο Ρονάλντο επικοινώνησε με την ομάδα του (Αλ Νασρ) και δώρισε στη χώρα το ξενοδοχείο του για δωρεάν χρήση. 

Στο ξενοδοχείο «Pestana C7 Marrakech» που βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης, οι Μαροκινοί θα μείνουν μέχρι να παρασχεθεί άλλο κατάλυμα. Επιπλέον, η ομάδα του Πορτογάλου σταρ θα προσφέρει δωρεάν γεύματα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, το οποίο είναι βαθμολογημένο με τέσσερα αστέρια και περιλαμβάνει γυμναστήριο, κήπο, πολυτελή βεράντα και μπαρ. 

Στις φιλανθρωπικές δράσεις συμμετείχαν και μέλη της εθνικής ομάδας του Μαρόκου. Απόψε, η Εθνική ομάδα της χώρας επρόκειτο να αντιμετώπιζε τη Λιβερία στο πλαίσιο των προκριματικών για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, αλλά ο αγώνας αναβλήθηκε. Ως εκ τούτου, οι παίκτες του Ουαλίντ Ρεγκραγκί πήγαν στο ιατρικό κέντρο για να δώσουν αίμα σε όσους τραυματίστηκαν από τον σεισμό.

Η UEFA ανακοίνωσε ότι θα τηρείται ενός λεπτού σιγή σε όλα τα ματς μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου

Στο πλαίσιο αυτού του γεγονότος η UEFA ανακοίνωσε σήμερα (9/9) ότι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες των εθνικών ομάδων και των συλλόγων, από την Κυριακή (10/9) μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου.  

Συγκλονισμένοι ο Ελ Αραμπί και ο Ελ Κααμπί - Προσεύχονται για το Μαρόκο
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

15:13 - 09.09.2023

Συγκλονισμένοι ο Ελ Αραμπί και ο Ελ Κααμπί - Προσεύχονται για το Μαρόκο

Οι δύο Μαροκινοί παίκτες του Ολυμπιακού, Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Αγίουμπ Ελ Καμπί είναι συγκλονισμένοι, όπως είναι λογικό, για τoν τραγικό σεισμό που έπληξε το Μαρόκο με απολογισμό ήδη πάνω από 800 νεκρούς και με δημοσιεύσεις τους στο Instagram προσευχήθηκαν για τη χώρα τους και τους συμπατριώτες τους.

Έτσι θα αποτίσουν φόρο τιμής ποδοσφαιριστές και φίλαθλοι στα θύματα του φονικού σεισμού που έπληξε το Μαρόκο το βράδυ της Παρασκευής (8/9) και στοίχισε πάνω από χίλιες ζωές. «Οι σκέψεις μας είναι με τον λαό του Μαρόκου σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», ανέφερε η UEFA μέσω του επίσημου λογαριασμού στο Twitter.