Η σορός του Ατσού έφτασε στην Γκάνα για να ταφεί, τραγική φιγούρα η μητέρα του (vids)
i

Κριστιάν Ατσού/PrtScr

Η σορός του Ατσού έφτασε στην Γκάνα για να ταφεί, τραγική φιγούρα η μητέρα του (vids)

Κώστας Τόπας 10:43 - 20.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:46 - 20.02.2023

Η σορός του Κριστιάν Ατσού έφτασε στην Γκάνα, προκειμένου να μπορέσει η οικογένειά του να προχωρήσει στην ταφή του.

Ο Κριστιάν Ατσού είναι ανάμεσα στα χιλιάδες θύματα του φονικού σεισμού που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία. Ο 31χρονος Γκανέζος μεσοεπιθετικός της Χατάισπορ βρέθηκε τελικά νεκρός στα συντρίμμια κτηρίου στο Χατάι. Μετά από 12 μέρες αναζήτησης, ο μάνατζερ, Μουράτ Ουζουνχεμέντ, επιβεβαίωσε με δηλώσεις τον θάνατο του Ατσού. Οι προσπάθειες των διασωστικών συνεργείων ήταν τεράστιες, με το άψυχο σώμα του Γκανέζου να βρίσκεται κάτω από τα χαλάσματα του σπιτιού του.

Η σορός του άτυχου Γκανέζου κατέφθασε στην αφρικανική χώρα ώστε να τελεστεί η κηδεία του. Το φέρετρο του ήταν τυλιγμένο με την σημαία της πατρίδας του, ενώ τα έξοδα της κηδείας ανέλαβε η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Την πομπή συνόδευσαν από το αεροδρόμιο η οικογένεια του άτυχου ποδοσφαιριστή και η πρέσβης της Γκάνας στην Τουρκία. Χαρακτηριστικές είναι οι τραγικές εικόνες από την μητέρα του Ατσού και της υπόλοιπης οικογένειας του που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν το χαμό του άλλοτε αστέρα των Τσέλσι και Νιουκάστλ.

Στην θρησκευτική τελετή που πραγματοποιήθηκε διαβάστηκαν προσευχές, ενώ το παρών έδωσαν ο Αντιπρόεδρος της Γκάνας, ο υπουργός Εσωτερικών, ο υπουργός Αθλητισμού, η υπουργός Υγείας, συγγενείς και θαυμαστές του. Τραγική φιγούρα μια γυναίκα, η οποία φέρεται να συντηρούνταν οικονομικά από τον Κριστιάν Ατσού και δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της.