Σεξιστικό παραλήρημα από πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή: «Όποιος άνδρας ακούει περιγραφές γυναικών, πρέπει να εξεταστεί στον εγκέφαλο – Είναι ευνούχος»

Σεξιστικό παραλήρημα από πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή: «Όποιος άνδρας ακούει περιγραφές γυναικών, πρέπει να εξεταστεί στον εγκέφαλο – Είναι ευνούχος»

Κώστας Τσιακλής 20:45 - 07.12.2023 / Ανανεώθηκε: 21:55 - 07.12.2023

Πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής έχει μια ιδιαίτερη άποψη για τις γυναίκες που περιγράφουν ανδρικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι (μεταξύ άλλων), Τζόι Μπάρτον έκανε μερικά ποσταρίσματα στο twitter που προκάλεσαν σάλο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για ένα σεξιστικό παραλήρημα του Άγγλου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να περιγράφουν και να σχολιάζουν ανδρικά παιχνίδια ποδοσφαίρου. 

Αφορμή για το ξέσπασμα του ήταν η πρόσληψη μιας παρουσιάστριας από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Μπάρτον λοιπόν δεν έμεινε ευχαριστημένος με την παρουσία των γυναικών σπίκερ και έτσι έκανε μια σειρά από αναρτήσεις όπου μεταξύ άλλων είπε πως όποιος άνδρας ακούει περιγραφές γυναικών, πρέπει να εξεταστεί στον εγκέφαλο ενώ τους χαρακτήρισε και ευνούχους.

Μερικά από τα σχόλια του ήταν τα εξής: «Όποιος άντρας ακούει σχολιασμούς γυναικών χρειάζεται να κάνει τεστ στον εγκέφαλο... Ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο από τότε που έφυγα από το σχολείο. Θα αποφασίσω τι κάνω στο παιχνίδι. Πραγματικά με κάνει να βαριέμαι. Ευτυχώς, έχω παίξει σε ένα επίπεδο ώστε να κερδίζω αρκετά για να πω και να κάνω ότι γα.... θέλω. Οι γυναίκες δεν πρέπει να μιλούν με κανένα είδος εξουσίας στο ανδρικό παιχνίδι. Έλα, ας σοβαρευτούμε. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. 

Πάντα θα βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά. Το γυναικείο ποδόσφαιρο ανθεί. Φανταστικό για να το δείτε. Δεν μπορώ να πάρω κάτι που λένε σοβαρά στην ανδρική αρένα. Όποιος άνθρωπος κάθεται και ασχολείται μαζί τους σε αυτό το θέμα έχει ξοφληθεί. Το παιχνίδι αφορά επίπεδα. Η γνώμη των περισσότερων ανδρών έχει μικρή αξία. Δεν πειράζει κανέναν άλλο….

Μείνετε σε ό,τι έχω πει σχετικά με τις γυναίκες που σχολιάζουν το ποδόσφαιρο των ανδρών. Σαν να μιλάω εγώ για πλέξιμο. Μερικοί από τους άνδρες είναι αρκετά κακοί! Έχουμε πάει πολύ μακριά. Δεν μπορείς να παρακολουθήσεις ένα παιχνίδι τώρα χωρίς να ακούσεις ανοησίες. Όποιος άντρας λέει το αντίθετο είναι ένα απόλυτο κλ....».

Η απάντηση της Λάουρα Γουντς

Οι αναρτήσεις του Μπάρτον προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις και μια από αυτές που αντέδρασαν ήταν η παρουσιάστρια του TNT Sports, Λάουρα Γουντς. Μάλιστα απάντησε κατηγορώντας τον Μπάρτον πως είναι και αυτός ευνούχος αφού πριν μερικούς μήνες της είχε στείλει μήνυμα για καλή επιτυχία.  

«Συνήθως αποφεύγω αυτές τις συζητήσεις καθώς δεν μου αρέσει να προσθέτω περισσότερο οξυγόνο. Αλλά το να πετάς νεαρούς μπλόγκερ στους λύκους είναι λάθος. Ξεκίνησα την καριέρα μου με μπλόκινγκ και πάντα τα πήγαινα καλά με τον Τζόι. Μου έστειλε επίσης ένα υπέροχο μήνυμα για καλή τύχη για το TNT τον Ιούνιο. Αυτό τον κάνει και αυτόν ευνούχο;

Ο δικτάτορας του Τουρκμενιστάν έφτιαξε ομάδα και σε έναν χρόνο πήρε την… εθνική ομάδα, το πρωτάθλημα με 20/20 και κατηγορείται για στημένους αγώνες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

20:34 - 07.12.2023

Ο δικτάτορας του Τουρκμενιστάν έφτιαξε ομάδα και σε έναν χρόνο πήρε την… εθνική ομάδα, το πρωτάθλημα με 20/20 και κατηγορείται για στημένους αγώνες

Ο δικτάτορας του Τουρκμενιστάν, Σαπαρμουράτ Ατάγιεβιτς Νιγιαζόφ έφτιαξε ομάδα και σε έναν χρόνο πήρε το πρωτάθλημα της χώρας με 20 στις 20 νίκες, αφού υπέγραψε την πλειοψηφία της εθνικής ομάδας του Τουρκμενιστάν. Μάλιστα ο ίδιος κατηγορείται και για στημένους αγώνες.

Ο Τζόι έχει δικαίωμα στη γνώμη του. Εάν το αισθάνεται αυτό πολύ έντονα για τις γυναίκες, θα μπορούσε να ζητήσει μια ιδιωτική συνομιλία με τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και να δηλώσει την υπόθεσή του. Αυτά τα tweets ενθαρρύνουν ένα σωρό γυναίκες να συνεχίσουν τη δουλειά τους. Ή ήταν αυτή η πρόθεση»;, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Tags: