Η υπόσχεση που έδωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα: «Αν πάρουμε και φέτος το τρεμπλ, τότε...»

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

PrtScr

Η υπόσχεση που έδωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα: «Αν πάρουμε και φέτος το τρεμπλ, τότε...»

Κώστας Τσιακλής 19:01 - 07.12.2023

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, έδωσε μια ιδιαίτερη υπόσχεση αν η ομάδα του καταφέρει να κατακτήσει και φέτος το τρεμπλ.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, είχε προχωρήσει σε μια ιδιαίτερη δήλωση πριν την αναμέτρηση της ομάδας του κόντρα στην Άστον Βίλα. Συγκεκριμένα ο Καταλανός τεχνικός είχε αναφέρει πως αν η ομάδα του κατακτήσει και φέτος το τρεμπλ τότε θα αποσυρθεί. «Εάν κατακτήσουμε το τρεμπλ αυτή τη σεζόν, θα αποσυρθώ. Αυτό είναι σίγουρο. Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο, σκέφτομαι τίτλους; Ξεχάστε το, είναι μεγάλο λάθος», είπε χαρακτηριστικά. 

Τότε η δημοσιογράφος, Ενιόλα Αλούκο, απάντησε λέγοντας του ότι αυτό που είπε έχει καταγραφεί στην τηλεόραση. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα απάντησε λέγοντας: «Ξέρω ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο με τις απίστευτες ομάδες που ήταν στην Αγγλία και μόνο μια με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) το έκανε και εμείς την περασμένη σεζόν».

Πάντως ο Γκουαρδιόλα είχε εκφράσει επίσης την άποψη του ότι η Μάντσεστερ Σίτι θα κατακτήσει για τέταρτη σερί χρονιά την Premier League. «Η αίσθηση μου σήμερα είναι ότι θα κερδίσουμε την Premier League. Αν παίξουμε στο επίπεδο που δείξαμε απέναντι σε Λίβερπουλ και Τότεναμ, θα την κερδίσουμε ξανά. Νιώθουμε ότι θα το ξανακάνουμε, γνωρίζοντας ότι δεν είναι εύκολο γιατί καμία ομάδα δεν το έχει κάνει ακόμα... Η δυσκολία είναι εκεί και ήταν την περασμένη σεζόν, αλλά αν σήμερα με ρωτήσεις τι νιώθω, θα το κάνουμε αυτό ξανά».

Γύρισε οκτώ χρόνια πίσω η Μάντσεστερ Σίτι με τα τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη
PREMIER LEAGUE

17:23 - 07.12.2023

Γύρισε οκτώ χρόνια πίσω η Μάντσεστερ Σίτι με τα τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη

Η Μάντσεστερ Σίτι έχασε από την Άστον Βίλα και έφτασε τα τέσσερα διαδοχικά ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, σε μια αρνητική επίδοση που είχαμε χρόνια να δούμε από την ομάδα του Γκουαρδιόλα.

Τελικά η Μάντσεστερ Σίτι με την Άστον Βίλα ήταν πολύ χειρότερη σε σχέση με τις εμφανίσεις κόντρα σε Τσέλσι, Λίβερπουλ και Τότεναμ και ηττήθηκε με 1-0. Μάλιστα ο Γκουαρδιόλα είδε την ομάδα του να καταγράφει αρνητικές επιδόσεις που ο ίδιος δεν είχε ποτέ στο παρελθόν. Πλέον η Μάντσεστερ Σίτι είναι στην 4η θέση με 30 βαθμούς και βρίσκεται στο -6 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ. Αυτή η απόσταση δεν προκαλεί ανησυχία πάντως αφού η Σίτι έχει καταφέρει να την ανατρέψει σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν.