Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσε συνέχεια στο εντυπωσιακό αήττητο σερί κόντρα στην Τσέλσι στην Premier League

Σκοτ ΜακΤόμινεϊ

i

©printscreen

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσε συνέχεια στο εντυπωσιακό αήττητο σερί κόντρα στην Τσέλσι στην Premier League

Κώστας Τσιακλής 18:35 - 07.12.2023 / Ανανεώθηκε: 18:36 - 07.12.2023

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε την Τσέλσι με 2-1 και έδωσε συνέχεια στο αήττητο σερί της κόντρα στους «μπλε» στην Premier League.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχθηκε την Τσέλσι στο «Όλντ Τράφορντ» για την 15η αγωνιστική της Premier League. Οι «κόκκινοι διάβολοι» σε αντίθεση με το ματς κόντρα στη Νιούκαστλ, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες και πήραν τελικά τη νίκη με 2-1. Το αποτέλεσμα αυτό ανέβασε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην 5η θέση με 27 βαθμούς και βρίσκεται μόλις στο -3 από την πρώτη τετράδα και τη συμπολίτισσα Σίτι.

Η Γιουνάιτεντ έδωσε συνέχεια και στο εκπληκτικό σερί που «τρέχει» απέναντι στην Τσέλσι στην Premier League. Συγκεκριμένα η ομάδα του Μάντσεστερ είναι πλέον αήττητη στις τελευταίες 12 αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η τελευταία νίκη της Τσέλσι σε βάρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν τον Νοέμβριο του 2017, όταν οι «μπλε» επικράτησαν με 1-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» χάρη σε γκολ του Άλβαρο Μοράτα στο 55'. 

Έκτοτε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετράει πέντε νίκες και έξι ισοπαλίες. Μάλιστα για να βρούμε το τελευταίο διπλό της Τσέλσι στο «Όλντ Τράφορντ» θα πρέπει να πάμε ακόμα πιο πίσω και συγκεκριμένα στον Μάιο του 2013. Τότε η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ είχε επικρατήσει με 0-1 με γκολ του Χουάν Μάτα στο 87'. Η ήττα αυτή δεν στοίχησε πάντως στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία κατέκτησε την Premier League λίγες μέρες αργότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τσέλσι νίκησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Ιούλιο του 2020 ωστόσο η αναμέτρηση ήταν για τα ημιτελικά του FA Cup. Οι «μπλε» θριάμβευσαν με 1-3 με γκολ των Ολιβιέ Ζιρού, Μέισον Μάουντ (νυν παίκτης της Γιουνάιτενς) και το αυτογκόλ του Χάρι Μαγκουάιρ. Η Γιουνάιτεντ είχε μειώσει με το πέναλτι του Μπρούνο Φερνάντες.

Συνέχεια και στην αρνητική παράδοση του Στέρλινγκ

Το παιχνίδι της Τετάρτης (06/12) έδωσε συνέχεια και στην αρνητική παράδοση του Ραχίμ Στέρλινγκ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Άγγλος ακραίος επιθετικός δεν έχει σκοράρει ακόμα κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους». Ο Στέρλινγκ με τις φανέλες των Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, αντιμετώπισε 25 φορές τη Γιουνάιτεντ σε Premier League και Carabao Cup ωστόσο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Το μόνο που κατάφερε ήταν να μοιράσει δύο ασίστ.