Μάχη της Παρί Σεν Ζερμέν και της Τσέλσι για την απόκτηση του Μάικ Μενιάν

Μάχη της Παρί Σεν Ζερμέν και της Τσέλσι για την απόκτηση του Μάικ Μενιάν

Παναγιώτης Κατσαφάδος • 17:57 - 07.12.2023

Ο Μάικ Μενιάν ψάχνει την επόμενη ομάδα του, με την Παρί και την Τσέλσι να είναι οι βασικοί υποψήφιοι της απόκτησής του.

O Μάικ Μενιάν, o βασικός τερματοφύλακας της εθνικής Γαλλίας, έχει καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο και είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον της Τσέλσι όταν οι «μπλε» βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις με τη Μίλαν για τις πωλήσεις των Λόφτους Τσικ και Κρίστιαν Πούλισικ.

Ο 28χρονος ψάχνει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο σε έναν άλλο μεγάλο σύλλογο για να ανταμείψει την πρόοδό του τα τελευταία χρόνια. Οι συνομιλίες με τους «Ροσονέρι» για μια νέα συμφωνία δεν έχουν πάει καλά και ο Γάλλος ψάχνεται αν κι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026.

Οι σύλλογοι σε όλη την Ευρώπη παρακολουθούν την κατάσταση. Η Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην καλύτερη θέση για να αποκτήσει τον Γάλλο, ο οποίος αγωνιζόταν με την φανέλα της Παρί στην ομάδα νέων και στη συνέχεια πήγε στη Λιλ, με την οποία και κατέκτησε τον τίτλο της Ligue 1 τη σεζόν 2020/21.

Η Παρί σκέφτεται σοβαρά να αποδεσμεύσει τον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, ο οποίος δυσκολεύεται να βρει σταθερότητα στη Γαλλία και αποβλήθηκε πρόσφατα στη νίκη της ομάδας του με 2-0 επί της Χάβρης.

Η Τσέλσι ψάχνει επίσης για τερματοφύλακα παρά το γεγονός ότι έφερε τον Ρόμπερτ Σάντσες το καλοκαίρι και ενημερώνεται για την κατάσταση, ενώ η Μπάγερν Μονάχου βλέπει επίσης τον Μενιάν ως πιθανό αντικαταστάτη του Μάνουελ Νόιερ.

Οι «Μπλε» έκαναν τον Κέπα Αριζαμπαλάγκα τον πιο ακριβό τερματοφύλακα στον κόσμο το 2018, όταν έδωσαν στην Μπιλμπάο 72 εκατομμύρια λίρες για τις υπηρεσίες του Ισπανού, αλλά αυτός ήταν σε μεγάλο βαθμό ασυνεπής και αντ' αυτού τώρα κερδίζει καλές κριτικές στη Ρεάλ Μαδρίτης που είναι δανεικός.

Η μάχη για την απόκτηση του Γάλλου γκολκίπερ καλά κρατεί και αναμένεται η απόφαση του για το ποιος θα είναι ο επόμενος σύλλογος στην καριέρα του ή εάν θα μείνει στο Μιλάνο έως το 2026 που τελειώνει το συμβολαιό του.