Απογείωση για την Παρί Σεν Ζερμέν – Συμφωνία με αμερικανικό κολοσσό έναντι 4,25 δις ευρώ!

Απογείωση για την Παρί Σεν Ζερμέν – Συμφωνία με αμερικανικό κολοσσό έναντι 4,25 δις ευρώ!

Γιώργος Σακελλαρίου 15:59 - 07.12.2023 / Ανανεώθηκε: 16:09 - 07.12.2023

Η διοίκηση της Παρί Σεν Ζερμέν ήρθε σε συμφωνία με την Arctos και το όφελος για το 12,5% των μετοχών θα είναι 4,25 δις ευρώ!

Η Παρί Σεν Ζερμέν από τότε που πέρασε στα χέρια του Νάσερ Αλ Κελαϊφί έγινε σημαντικός παίκτης στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Το Κατάρ έριξε εκατοντάδες εκατομμύρια στον σύλλογο και οι Γάλλοι μπορεί να μην έχουν εκπληρώσει το όνειρό τους, να κατακτήσουν το Champions League, αλλά είναι πλέον υπολογίσιμη δύναμη. Και τώρα αναμένεται να γιγαντωθούν κι άλλο.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του RMC, η QSI φέρνει την Arctos στην πρωτεύουσα της Γαλλίας. Η Παρί Σεν Ζερμέν πέτυχε μία συνεργασία με αστρονομικά ποσά και συγκεκριμένα θα μπουν στα ταμεία 4,25 δις ευρώ. Στο δημοσίευμα αναφέρεται:

«Η Qatar Sports Investments, ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν και η Arctos Partners, παγκόσμιος ηγέτης στις αθλητικές επενδύσεις, ανακοινώνουν την υπογραφή μιας μεγάλης στρατηγικής συνεργασίας που επιτρέπει στο αμερικανικό επενδυτικό fund να αποκτήσει μερίδιο στον παριζιάνικο σύλλογο.

Η αποτίμηση της συναλλαγής δεν αποκαλύπτεται. αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μας υπολογίζεται στα 4,25 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το μειοψηφικό ποσοστό της Arctos στην πρωτεύουσα της Παρί Σεν Ζερμέν θα μπορούσε να φτάσει το 12,5%.

Υπενθυμίζουμε ότι η QSI αγόρασε την PSG το 2011 για περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ».

Στην ανακοίνωση του γαλλικού συλλόγου, παράλληλα, αναφέρεται: «Η QSI και η Arctos Partners συνάπτουν συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης και επενδύσεων.

Η Qatar Sports Investments (QSI) και η Arctos Partners (Arctos) ανακοίνωσαν σήμερα μια στρατηγική συνεργασία και επενδυτική συμφωνία με την οποία η Arctos θα αποκτήσει μειοψηφικό μερίδιο στην Παρί Σεν Ζερμέν (PSG), του πιο επιτυχημένου συλλόγου στη Γαλλία κι από τα μεγαλύτερα brands στον κόσμο.

Αυτή η συνεργασία θα αποτελέσει τη βάση της επόμενης φάσης παγκόσμιας ανάπτυξης της Παρί και θα οδηγήσει τις ποδοσφαιρικές και εμπορικές επιτυχίες του συλλόγου. Η επένδυση της Arctos θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη των λειτουργιών της Παρί και την υποστήριξη των στρατηγικών πρωτοβουλιών του συλλόγου στον τομέα των ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με το γήπεδό της και μελλοντικές φάσεις ανάπτυξης του προπονητικού κέντρου της Παρί στο Ποϊσί, στα προάστια του Παρισιού.

Η Arctos θα παρέχει επίσης υπηρεσίες, τεχνογνωσία και στρατηγικές πληροφορίες με στόχο να βοηθήσει τον σύλλογο να επιτύχει τις φιλοδοξίες του. Αυτά περιλαμβάνουν την υποστήριξη της ανάπτυξης που παρείχε μέχρι σήμερα η QSI στην Παρί, τη συνέχιση της διεθνούς επέκτασης του συλλόγου σε νέες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Αμερικής, για να ενώσει νέους και υπάρχοντες οπαδούς σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές και να συνεργαστεί για να εξερευνήσει τις αθλητικές επενδυτικές ευκαιρίες σε όλο τον κόσμο.

Η Arctos αξιοποιεί τη βαθιά γνώση της βιομηχανίας, τη λειτουργική της τεχνογνωσία, την έρευνα που βασίζεται στην επιστήμη δεδομένων και το εκτεταμένο δίκτυο σχέσεων για να επιταχύνει την ανάπτυξη και να αυξήσει την αξία του χαρτοφυλακίου αθλητικών franchise της. Μέχρι σήμερα, η Arctos έχει ανακοινώσει επενδύσεις σε περισσότερους από 20 επαγγελματικούς αθλητικούς οργανισμούς σε MLB, NBA, MLS, NHL, Formula 1 και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Για την QSI, εκτός από την άφιξη ενός κορυφαίου στρατηγικού εταίρου και τις νέες επενδύσεις για να πάει ο σύλλογος στο επόμενο επίπεδο, η συναλλαγή με την Arctos συμβολίζει επίσης την απίστευτη ανάπτυξη.

Σάλος με τα ρατσιστικά σχόλια του Γκαλτιέ: Είχε αποκαλέσει «King Kong» τον Μουκουντί
LIGUE 1

13:36 - 05.12.2023

Σάλος με τα ρατσιστικά σχόλια του Γκαλτιέ: Είχε αποκαλέσει «King Kong» τον Μουκουντί

Σύμφωνα με αποκαλύψεις από την «L'Equipe», ο πρώην τεχνικός της Παρί Σεν Ζερμέν, Κριστόφ Γκαλτιέ ήταν το αντικείμενο πολλών μαρτυριών από πρώην παίκτες της Νις και της Σεντ Ετιέν που τον κατηγόρησαν ότι ο Γάλλος προπονητής παραπονέθηκε για την προέλευση ορισμένων παικτών και την πίστη τους στο Ραμαζάνι.

Ο Νασέρ Αλ Κελαιφί, Πρόεδρος της Qatar Sports Investments, δήλωσε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την Arctos στην οικογένεια της Παρί Σεν Ζερμέν, ως συνεργάτη και στρατηγικό επενδυτή. Ως σύλλογος και θεσμός, εισερχόμαστε στην επόμενη συναρπαστική φάση ανάπτυξης και εξέλιξης της Παρί, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου - με βάση τις μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες και την επιδίωξη της αριστείας σε ό,τι κάνουμε. Η Arctos είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης που μας βοηθά να πετύχουμε τους στόχους μας, παρέχοντας στρατηγική τεχνογνωσία, ιδέες και καινοτομία στην επιχείρησή μας, παρέχοντας παράλληλα επενδύσεις και νέες σχέσεις για την υποστήριξη των ποδοσφαιρικών και αθλητικών στόχων μας. Από την πρώτη μέρα, έχουν πιστέψει με πάθος στο έργο μας, το σχέδιό μας και το όραμά μας για τον σύλλογο και είμαστε περήφανοι που τους έχουμε ως μέρος της οικογένειάς μας. Σήμερα είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της Παρί Σεν Ζερμέν και θα συμβάλει τα μέγιστα στη συνεχή επιτυχία και ανάπτυξη του μεγάλου μας συλλόγου».