Σάλος με τα ρατσιστικά σχόλια του Γκαλτιέ: Είχε αποκαλέσει «King Kong» τον Μουκουντί

Κρίστοφ Γκαλτιέ & Αρόλντ Μουκουντί

i

©Intime

Σάλος με τα ρατσιστικά σχόλια του Γκαλτιέ: Είχε αποκαλέσει «King Kong» τον Μουκουντί

Κώστας Τόπας 13:36 - 05.12.2023 / Ανανεώθηκε: 13:42 - 05.12.2023

Σύμφωνα με αποκαλύψεις από την «L'Equipe», ο πρώην τεχνικός της Παρί Σεν Ζερμέν, Κριστόφ Γκαλτιέ ήταν το αντικείμενο πολλών μαρτυριών από πρώην παίκτες της Νις και της Σεντ Ετιέν που τον κατηγόρησαν ότι ο Γάλλος προπονητής παραπονέθηκε για την προέλευση ορισμένων παικτών και την πίστη τους στο Ραμαζάνι.

Ο Κριστόφ Γκαλτιέ υπέγραψε στην Αλ Ντουχαΐλ τον περασμένο Οκτώβριο μετά από μια περισσότερο από ταραχώδη χρονιά στο τιμόνι της Παρί Σεν Ζερμέν. O Γάλλος τεχνικός απολύθηκε, όχι μόνο λόγω μη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων αλλά και λόγω της συμπεριφοράς του στη Γαλλία. Τον περασμένο Φεβρουάριο ο άλλοτε συνεργάτης του Κριστόφ Γκαλτιέ και πρώην αθλητικός διευθυντής της Νις, Ζουλιέν Φουρνιέ, κατηγόρησε μέσω email τον προπονητή της Παρί για ρατσιστικές δηλώσεις. Γι' αυτόν τον λόγο μάλιστα βρέθηκε υπό κράτηση ο Γκαλτιέ, και ο γιος του.

Σε 10 μέρες θα πρέπει να απαντήσει στο γαλλικό δικαστήριο για τα ρατσιστικά και διαχωριστικά μηνύματα όταν ήταν προπονητής της Νις, μιας ομάδας στην οποία κέρδισε φήμη που, μέχρι την άφιξή του στην Παρί. Ωστόσο, η γαλλική εφημερίδα «Equipe» αποκάλυψε κάποιες μαρτυρίες που ρίχνουν φως τις άσχημες μεθόδους που χρησιμοποιούσε εκείνη την εποχή με τους παίκτες που ήταν μουσουλμανικής καταγωγής.

Τον Απρίλιο ξεκίνησαν οι έρευνες και τον περασμένο Ιούνιο, ο Γκαλτιέ κλήθηκε να καταθέσει στο δικαστήριο, όπου αρνήθηκε κάθε μία από τις κατηγορίες, μεταξύ των οποίων ξεχώριζε ότι είχε δηλώσει ότι «δεν θέλει περισσότερους μαύρους ή Άραβες παίκτες στις ομάδες του».

Αυτά τα λόγια προέρχονταν από τον Ζουλιέν Φουρνιέ, ο οποίος συνδυάζει πολλαπλές μαρτυρίες από υπαλλήλους της ομάδας, όπως ο Χακίμ Αλί Μπάε, αναλυτής βίντεο, ο οποίος είχε δηλώσει ότι ο Γκαλτιέ αποκάλεσε τους αμυντικούς Αρόλντ Μουκουντί της ΑΕΚ και Μίκαελ Ναντ, όταν ήταν στη Σεντ Ετιέν, ως «δύο Κινγκ Κονγκ».

Αλλά οι ανακρίσεις δεν φαίνεται να έγιναν μόνο από υπαλλήλους του συλλόγου, καθώς ο Γκαλτιέ φαίνεται ότι ανάγκασε τον Ζαν-Κλερ Τοντιμπό να σπάσει την υποστήριξη του για το Ραμαζάνι. Ο Γάλλος προπονητής αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης τριών ετών και πρόστιμο 45.000 ευρώ για ηθική παρενόχληση και διακρίσεις λόγω του ότι ανήκει σε συγκεκριμένη εθνική ομάδα και θρησκεία. Ο Γκαλτιέ αρνείται τα πάντα και ορίζει αυτή την κατάσταση ως ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Σε 10 μέρες θα κριθεί η τύχη του.

🔴Baladeros LIVE: Ο Μαρτίνεθ, ο Καρβαλιάλ και οι... ιπτάμενοι Βίντα, Ιωαννίδης και ΠΑΟΚ

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!