Τέλος κι επίσημα ο Γκαλτιέ από την Παρί, αναλαμβάνει ο Λουίς Ενρίκε

Κρίστοφ Γκαλτιέ

i

PrtScr

Τέλος κι επίσημα ο Γκαλτιέ από την Παρί, αναλαμβάνει ο Λουίς Ενρίκε

Κώστας Τόπας 12:21 - 05.07.2023 / Ανανεώθηκε: 12:22 - 05.07.2023

Παρελθόν με κάθε επισημότητα αποτελεί ο Κριστόφ Γκαλτιέ από την τεχνική ηγεσία της Παρί Σεν Ζερμέν, με τον Λουίς Ενρίκε να αναλαμβάνει τα ηνία των Παριζιάνων.

Το συμβόλαιο του Γάλλου τεχνικού είχε ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2024, ωστόσο η διοίκηση της Παρί δεν επιθυμεί να συνεχίσει μαζί του και έχει βρει ήδη τον διάδοχό του, ο οποίος θα είναι ο Λουίς Ενρίκε. Ο Γάλλος τεχνικός, ο οποίος τις τελευταίες μέρες βρίσκεται υπό αστυνομική επιτήρηση και αναμένεται να δικαστεί τον Δεκέμβριο μετά τις κατηγορίες περί φυλετικών και θρησκευτικών διακρίσεων, αποχωρεί έχοντας κατακτήσει μεν το πρωτάθλημα Γαλλίας, αλλά γνωρίζοντας πρόωρο αποκλεισμό από τους «16» του Champions League.

«Στο τέλος του οικονομικού έτους 2022-2023, η Παρί Σεν Ζερμέν και ο Κριστόφ Γκαλτιέ αποφάσισαν να τερματίσουν το συμβόλαιό τους. Ο σύλλογος θα ήθελε να τονίσει τον επαγγελματισμό του και τη δέσμευσή του, που επέτρεψαν στους Παριζιάνους να κερδίσουν έναν ιστορικό ενδέκατο τίτλο στο γαλλικό πρωτάθλημα καθώς και ένα τρόπαιο πρωταθλητών», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.

Πλέον τα ηνία της γαλλικής ομάδας αναλαμβάνει ο Λουίς Ενρίκε. Ο Ισπανός τεχνικός θα παρουσιαστεί ως νέος προπονητής της Παρί το μεσημέρι της Τετάρτης (05/07). Η συμφωνία των δύο πλευρών έχει ολοκληρωθεί και το μόνο που μένει είναι να ξεκινήσει η επίσημη δήλωση, η οποία θα γίνει εντός των επόμενων ωρών.

Ο Λουίς Ενρίκε εργάζεται εδώ και αρκετό καιρό μαζί με τον Λουίς Κάμπος και γνωρίζει όλες τις συζητήσεις που γίνονται με το περιβάλλον του Εμπαπέ και που έχουν ενταθεί από την περασμένη εβδομάδα για να βρεθεί λύση και να μάθει το συντομότερο αν μπορεί να υπολογίζει στον Γάλλο αστέρα.