Συνελήφθη ο Κριστόφ Γκαλτιέ

Μέσι - Γκαλτιέ

i

Κριστόφ Γκαλτιέ & Λιονέλ Μέσι/©Photo by Jean Catuffe/Getty Images/Ideal Images

Συνελήφθη ο Κριστόφ Γκαλτιέ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 13:10 - 30.06.2023 / Ανανεώθηκε: 13:14 - 30.06.2023

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Γαλλίας, ο πρώην προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Κριστόφ Γκαλτιέ συνελήφθη μαζί με τον γιο του λόγω... χρήσης ρατσιστικών φράσεων.

Σε μπελάδες έχει μπει όπως όλα δείχνουν ο Κριστόφ Γκαλτιέ, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τον γιο του. Πριν λίγο καιρό, είχαν κυκλοφορήσει αρκετές φήμες πως ο πρώην προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν έκανε ρατσιστικά σχόλια για τους ποδοσφαιριστές του στη Νις τον Αύγουστο του 2021, λίγους μήνες δηλαδή, αφότου ανέλαβε κόουτς στην ομάδα της Νίκαιας. Μετά την αποκάλυψη που έκανε ο άλλοτε συνεργάτης του και πρώην αθλητικός διευθυντής της Νις, Ζουλιέν Φουρνιέ, ξέσπασε σάλος στη Γαλλία.

Στη συνέχεια, ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί ξεκίνησε έρευνα με σκοπό να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να διαπιστώσει εάν ισχύουν όλα αυτά. «Όπως πολλοί από εσάς, έμεινα έκπληκτος από τα σχόλια που μου αποδόθηκαν και τα οποία μεταδόθηκαν με ανεύθυνο τρόπο. 

Μεγάλωσα με τη διαφορετικότητα, μεγάλωσα για να σέβομαι τους άλλους ανεξάρτητα από την καταγωγή, το χρώμα ή τη θρησκεία τους» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο 56χρονος τεχνικός όταν ξέσπασε ο σάλος. Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών, οι αρμόδιες αρχές της Νίκαιας επιβεβαίωσαν τα σενάρια της κράτησής του. 

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως η κράτηση δεν σημαίνει αυτόματα και την ενοχή του, καθώς στη Γαλλία υπάρχει το περιθώριο ενός 24ώρου, με σκοπό να απαγγελθούν όλες οι κατηγορίες. Σε περίπτωση που αποδειχτούν σωστές όλες οι καταγγελίες, ο Γκαλτιέ θα είναι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως τριών ετών.

Να θυμίσουμε πως λίγες ημέρες αφότου ο Λιονέλ Μέσι ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Παρί Σεν Ζερμέν, ο τεχνικός διευθυντής των Παριζιάνων, Λουίς Κάμπος, ενημέρωσε τον Κριστόφ Γκαλτιέ για την απομάκρυνσή του από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Ο Γκαλτιέ ήταν ο έβδομος προπονητής του συλλόγου που κάθισε στον πάγκο από τότε που έφτασαν οι Καταριανοί το 2011 και οδήγησε την Παρί στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος του γαλλικού Super Cup και σε 34 νίκες, έξι ισοπαλίες και δέκα ήττες, έπειτα από 50 ματς που ήταν στον πάγκο της.