Ο Εμπαπέ επιδιώκει ρήτρα τύπου «Μέσι» στο επόμενο συμβόλαιό του είτε στην Ρεάλ είτε στην Παρί

Μέσι και Εμπαπέ

i

©Photo by Joe Maher - FIFA/FIFA via Getty Images

Ο Εμπαπέ επιδιώκει ρήτρα τύπου «Μέσι» στο επόμενο συμβόλαιό του είτε στην Ρεάλ είτε στην Παρί

Κώστας Τόπας 13:55 - 29.06.2023 / Ανανεώθηκε: 13:55 - 29.06.2023

Ο Κιλιάν Εμπαπέ θέλει να βάλει μια ρήτρα όπως ο Λιονέλ Μέσι στο επόμενο συμβόλαιό του, είτε πρόκειται για τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Ρεάλ Μαδρίτης ή κάποια άλλη ομάδα.

Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το αν ο Κιλιάν Εμπαπέ αποχωρήσει ή όχι από την Παρί αυτό το καλοκαίρι, αφού είπε στον γαλλικό σύλλογο ότι επιθυμία του είναι να παραμείνει στους Παριζιάνους και φέτος αλλά να αποχωρήσει ως ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι. Κάτι που δεν είναι θετική σε αυτό το ενδεχόμενο η πρωταθλήτρια Γαλλίας.

Οι Παριζιάνοι προφανώς θέλουν να πουλήσουν τον Κιλιάν Εμπαπέ και να βεβαιωθούν ότι θα πάρουν κάτι πίσω από την επένδυσή τους, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι στο ορίζοντα. Ένας από τους κύριους λόγους είναι ότι ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 εξακολουθεί να θέλει η τρέχουσα ομάδα του να πληρώσει το μπόνους επιβράβευσης για τη δεύτερη σεζόν του τρέχοντος συμβολαίου του.

Σύμφωνα με αναφορές, ο 24χρονος επιθετικός κερδίζει 72 εκατομμύρια ευρώ μεικτά ετησίως από το τρέχον συμβόλαιό του συν ένα πιθανό μπόνους ανανέωσης 150 εκατομμυρίων ευρώ και 170 εκατομμύρια ευρώ για δύο χρόνια «πίστης». Αυτό το καθιστά το μεγαλύτερο συμβόλαιο στον αθλητισμό και σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «Diario», οι εκπρόσωποί του γνωρίζουν ότι δεν θα έχει ξανά τόσο καλή συμφωνία, όπου κι αν βρίσκεται.

Προκειμένου να αντισταθμίσει αυτή την απώλεια εισοδήματος, ο Εμπαπέ ελπίζει να πετύχει μια παρόμοια συμφωνία με εκείνη του Λιονέλ Μέσι στην Ίντερ Μαϊάμι, όπου ο Αργεντινός θα πάρει ένα ποσοστό των εμπορευμάτων στον σύλλογο και μερικά από τα χρήματα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν ο πρώτος που έφερε επανάσταση στην ιδέα να αποκτήσει ένα ποσοστό πωλήσεων στα εμπορεύματα, όταν υπέγραψε με τη Nike τη δεκαετία του 1980. Από την πλευρά του, ο Λιονέλ Μέσι θα πληρωθεί τόσο από την Adidas, τον μεγαλύτερο χορηγό του MLS, όσο και από την Apple TV, που έχουν αποκλειστική συμφωνία τηλεοπτικών δικαιωμάτων για το πρωτάθλημα για 10 χρόνια.

Αυτή η συμφωνία θα μπορούσε να αντισταθμίσει λιγότερους μισθούς σε σύγκριση με αυτά που κέρδισε ο Εμπαπέ στο «Παρκ Ντε Πρενς» ή αυτά που θα μπορούσε να είχε κερδίσει με μια μετακόμιση στη Σαουδική Αραβία. Ο 24χρονος αστέρας βρισκόταν σε συζητήσεις για να μετακομίσει στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» με ελεύθερη μεταγραφή το περασμένο καλοκαίρι, όταν το προηγούμενο συμβόλαιό του με την Παρί επρόκειτο να λήξει.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ο Γάλλος επιθετικός ζήτησε να διατηρήσει ένα ποσοστό των δικαιωμάτων εικόνας του, όπως είχαν κάνει ορισμένοι παίκτες στη Ρεάλ στο παρελθόν. Αλλωστε, είναι γνωστό ότι ο Εμπαπέ παίρνει πολύ σοβαρά τα δικαιώματα της εικόνας του, αφού προηγουμένως είχε αρνηθεί να συμμετάσχει σε φωτογράφιση με την KFC ενώ βρισκόταν σε διεθνή καθήκοντα.