Γύρισε οκτώ χρόνια πίσω η Μάντσεστερ Σίτι με τα τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

© PrtScr

Γύρισε οκτώ χρόνια πίσω η Μάντσεστερ Σίτι με τα τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη

Πάνος Κορομηλάς 17:23 - 07.12.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι έχασε από την Άστον Βίλα και έφτασε τα τέσσερα διαδοχικά ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, σε μια αρνητική επίδοση που είχαμε χρόνια να δούμε από την ομάδα του Γκουαρδιόλα.

Αγωνιστική «κρίση» δείχνει να περνά τον τελευταίο μήνα η Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας απώλειες βαθμών και στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, αντιμετώπισε κατά σειρά Τσέλσι, Τότεναμ και Λίβερπουλ, πριν την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Και στα τρία ντέρμπι αναδείχθηκε ισόπαλη, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως διατηρούσε το προβάδισμα και δέχτηκε την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά των τριών αγώνων. Μετά την ήττα από την ομάδα του Ουνάι Έμερι, συμπλήρωσε τέσσερα ματς χωρίς νίκη και έχασε έδαφος στη μάχη του πρωταθλήματος, μένοντας στο -6 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ

Για να συναντήσουμε αντίστοιχο αρνητικό σερί από τους «πολίτες» πρέπει να γυρίσουμε οκτώ χρόνια πίσω. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2016-2017, στην πρώτη χρονιά με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στο τιμόνι, η Μάντσεστερ Σίτι παραχώρησε τρεις διαδοχικές ισοπαλίες με Στόουκ, Λίβερπουλ και Άρσεναλ, πριν ηττηθεί από την Τσέλσι στην 31η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Στο τέλος της σεζόν τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος, πίσω από Τσέλσι και Τότεναμ.

Ακολούθησε η περίοδος κυριαρχίας στο αγγλικό ποδόσφαιρο, με πέντε κατακτήσεις τίτλων σε έξι χρόνια. Τη φετινή σεζόν, το ξεκίνημα της στο πρωτάθλημα ήταν εξαιρετικό με έξι διαδοχικές νίκες, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. 

Όταν μιλούν οι αριθμοί: Η Άστον Βίλα έγινε... Μάντσεστερ Σίτι και «διέλυσε» τον Πεπ - Η στατιστική απεικόνιση
PREMIER LEAGUE

13:29 - 07.12.2023

Όταν μιλούν οι αριθμοί: Η Άστον Βίλα έγινε... Μάντσεστερ Σίτι και «διέλυσε» τον Πεπ - Η στατιστική απεικόνιση

Η Άστον Βίλα πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι, κυριάρχησε απόλυτα στο γήπεδο και επιβεβαίωσε πως φέτος είναι έτοιμη να ξεπεράσει το ταβάνι της.

Το δύσκολο πρόγραμμα του τελευταίου μήνα κόστισε στην Μάντσεστερ Σίτι και έφερε στην επιφάνεια ένα αρνητικό ρεκόρ που ήταν ξεχασμένο για πολλά χρόνια. Η αναμέτρηση με τη Λούτον (10/12, 16:00), αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να «σπάσει» το σερί και να μειώσει την απόσταση από την κορυφή, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα.