Με γκολάρα του Πελεγκρίνι η Ρόμα λύγισε τη Σασουόλο και φουλάρει για Champions League

Με γκολάρα του Πελεγκρίνι η Ρόμα λύγισε τη Σασουόλο και φουλάρει για Champions League

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:29 - 17.03.2024 / Ανανεώθηκε: 21:30 - 17.03.2024

Η Ρόμα τρέχει ολοταχώς για το Champions League με τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι στον πάγκο της.

Η Ρόμα με τον παίκτη θρύλο στον πάγκο της, τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι είναι αναγεννημένη.

Οι «τζιαλορόσι» για την 29η αγωνιστική της Serie A, λύγισαν 1-0 τη Σασουόλο εντός έδρας. Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη στα έξι τελευταία ματς και φουλάρει για το Champions League.

Έχουν επίσης μία ισοπαλία στη Φλωρεντία, ενώ βρίσκονται και στα προημιτελικά του Europa League μετά την πρόκριση επί της Μπράιτον. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 50’ ο Πελεγκρίνι με θαυμάσια εκτέλεση κι έτσι η Ρόμα είναι πέμπτη στο -3 από τη Μπολόνια και στο +4 από την έκτη Αταλάντα (έχει ματς λιγότερο), ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι πιθανό η Ιταλία να βγάλει πέντε ομάδες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Νωρίτερα, η Μίλαν επίσης μετά την πρόκριση της στους προημιτελικούς του Europa League, πέρασε άνετα το εμπόδιο της Βερόνα εκτός έδρας με 3-1. Σε συνδυασμό με τη γκέλα νωρίτερα της Γιουβέντους (0-0 με τη Τζένοα) αύξησε τη διαφορά της στο +3 από τους «μπιανκονέρι» που είναι στη δεύτερη θέση.

Ο δρόμος για την πέμπτη συνεχόμενη νίκη για το συγκρότημα του Στέφανο Πιόλι άνοιξε στο 44’ με τον Ερνάντες. Στο 50’ ο Πούλισικ έκανε το 2-0, ο Νοσλίν μείωσε στο 64’, αλλά ο Τσουκουέζε στο 80’ διαμόρφωσε το 3-1.

H Γιουβέντους απογοήτευσε ξανά, δεν τα κατάφερε ούτε απέναντι στην Τζένοα (0-0), με τους οπαδούς ν’ αποδοκιμάζουν την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Η Γιουβέντους έχει μόλις επτά βαθμούς στα τελευταία οκτώ παιχνίδια. Είχε δοκάρια στο 67’ με τον Σάμουελ και στο 90’ με τον Κέν, ενώ τρία λεπτά αργότερα αποβλήθηκε για διαμαρτυρία ο Ντούσαν Βλάχοβιτς.