Με απίθανο γκολ, ο Καντρέβα σόκαρε την Ίντερ στο φινάλε (1-1)

παίκτες Σαλερνιτάνα

i

© Intime

Με απίθανο γκολ, ο Καντρέβα σόκαρε την Ίντερ στο φινάλε (1-1)

Κώστας Τσιακλής 20:01 - 07.04.2023 / Ανανεώθηκε: 21:40 - 07.04.2023

Η Ίντερ εξήλθε ισόπαλη εκτός έδρας με τη Σαλερνιτάνα (1-1) και έχασε ακόμα δύο βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για έξοδο στο Champions League της νέας περιόδου.

Η Ίντερ κρατούσε μια σημαντική νίκη μέχρι το 90΄ όμως τελικά εξήλθε ισόπαλη εκτός έδρας με τη Σαλερνιτάνα (1-1) και έχασε ακόμα δύο βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για έξοδο στο Champions League της νέας περιόδου. Οι «νερατζούρι» παρέμειναν για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις ενώ η Σαλερνιτάνα μετράει πλέον πέντε σερί ισοπαλίες. 

Η Ίντερ μπήκε αποφασιστικά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε νωρίς στο σκορ με τον Ρόμπιν Γκόζενς. Συγκεκριμένα στο 5’ οι φιλοξενούμενοι έκτισαν με υπομονή την επίθεση τους και ο Ασλάνι βρήκε με μακρινή μεταβίβαση τον Λουκάκου, ο οποίος τροφοδότησε με κεφαλιά τον Γκόζενς που με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους.

Η Ίντερ έφτασε κοντά και σε δεύτερο τέρμα όταν στο 23’ ο Λουκάκου επιχείρησε σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο τερματοφύλακας της Σαλερνιτάνα, Γκιλιέρμο Οτσόα, απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο Μεξικανός τερματοφύλακας παρενέβη και στην κεφαλιά του Κορέα στο 32’. Οι «νερατζούρι» είχαν άλλη μια τεράστια ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντάμφρις σέντραρε από δεξιά, ο Λουκάκου πήρε την κεφαλιά όμως ο Οτσόα είχε και πάλι την απάντηση.

Η Ίντερ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και είχε δοκάρι με σουτ του Νικολό Μπαρέλα στο 49’. Η πρώτη καλή προσπάθεια της Σαλερνιτάνα ήρθε στο 62΄ με τον Μπουλαγέ Ντιά που έκανε σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα άουτ. 

Η Ίντερ είχε ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 65'. Αρχικά ο Ρομέλου Λουκάκου στάθηκε άτυχος αφού έπειτα από κεφαλιά του η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ντε Φράι είδε τον Οτσόα να αποκρούει εντυπωσιακά την προσπάθεια του πάνω στη γραμμή . Στο 71' ο Ντιά προειδοποίησε ξανά τους φιλοξενούμενους ωστόσο το σουτ του έφυγε και πάλι εκτός εστίας. Ότι δεν κατάφερε ο Σενεγαλέζος επιθετικός το κατάφερε ο Αντόνιο Καντρέβα στο 90'. Ο Ιταλός άσος προσπάθησε να σεντράρει από δεξιά όμως η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα και κατέληξε στα δίχτυα του Ονάνα

Με αυτό το αποτέλεσμα η Ίντερ έμεινε χωρίς νίκη για έκτο σερί παιχνίδι (τέταρτο στην Serie A) και είναι προσωρινά στην 3η θέση με 51 βαθμούς. Οι «νερατζούρι» αναμένουν τα αποτελέσματα των Μίλαν, Ρόμα και Αταλάντα και υπό προϋποθέσεις μπορεί να οπισθοχωρήσουν μέχρι και στην 6η θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη η Σαλερνιτάνα μετράει πέντε συνεχόμενες ισοπαλίες (και είναι έξι ματς αήττητη) και βρίσκεται στην 15η θέση της Serie A με 29 βαθμούς και έχει απόσταση δέκα βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη.