Θέλουν Ντελ Πιέρο για προπονητή οι οπαδοί της Γιουβέντους

Αλεσσάντρο Ντελ Πιέρο

i

© Intime

Θέλουν Ντελ Πιέρο για προπονητή οι οπαδοί της Γιουβέντους

Θάνος Λυμπερόπουλος • 11:41 - 07.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Η παρουσία του παλαίμαχου θρύλου της Γιουβέντους στο «Αλιάνζ Στάντιουμ» έχει εξάψει τη φαντασία των φιλάθλων, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν ανοιχτά περιθώρια να αναλάβει τα ηνία της αγαπημένης τους ομάδας…

Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, παρακολούθησε για δεύτερο συνεχόμενο ματς μέσα σε λίγες μέρες την αγαπημένη του Γιουβέντους και οι φήμες πως θα αναλάβει τα ηνία της ομάδας φουντώνουν. Όπως με τη Βερόνα έτσι και τώρα, ο Ντελ Πιέρο είδε από κοντά την δραματική αναμέτρηση απέναντι στην Ίντερ και αποθεώθηκε απ’ τους οπαδούς της «Μεγάλης Κυρίας».

Ο παίκτης ο οποίος έμεινε στην ομάδα του Τορίνου για 19 χρόνια, είναι αναμφίβολα μια θρυλική φιγούρα προς το κόσμο της ομάδας. Το όνειρο κάθε φιλάθλου θα ήταν να δει ξανά τον παίκτη που έδωσε τα πάντα για αυτή τη φανέλα, σε διαφορετική θέση απ' ότι τον είχαν συνηθίσει, αυτή του προπονητή. Όμως, αν και η υπόθεση δεν έχει αποκλειστεί ποτέ από τη νέα διοίκηση, προς το παρόν δεν υπάρχουν ανοιχτά περιθώρια.

Μετά την παραίτηση του Νέντβεντ, που συνδέεται με την προεδρία του Ανιέλι, ο Πεσότο ανέλαβε προσωρινά τον ρόλο της εκπροσώπησης κι είναι ήδη επικεφαλής όλων των ομάδων νέων της Γιουβέντους.

Ο Ντελ Πιέρο θα επέστρεφε ευχαρίστως στη Γιούβε, αλλά όχι μόνο για να έχει το ρόλο του προπονητή. Θα ήθελε να επηρεάσει και στις επιλογές που γίνονται στο γήπεδο, όπως κάνει ο Μαλντίνι στη Μίλαν τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, ο αθλητικός χώρος της Γιουβέντους αναπτύσσεται με διαφορετικό τρόπο απ' ότι αυτός των «ροσονέρι».

Απ' την άλλη, υπάρχουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές που φαίνεται να απασχολούν την διοίκηση. Για παράδειγμα ο Τζόρτζιο Κιελίνι,  έχει ένα μικρό πλεονέκτημα για να αναλάβει τη θέση του μάνατζερ, αλλά σε έναν πιο διοικητικό ρόλο καθώς έχει πτυχίο στα Οικονομικά και τη Διοίκηση.

Ένας άλλος που ενδεχομένως να απασχολήσει στο μέλλον την Γιουβέντους ως προπονητής, είναι ο Τζανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος φαίνεται πως μέσα στους επόμενους 15 μήνες έχει σκοπό να κρεμάσει τα γάντια του σε ηλικία πλέον 45 ετών.