Συνελήφθησαν δύο άτομα για την ρατσιστική επίθεση στον Λουκάκου

Ρομέλου Λουκάκου

i

Ρομέλου Λουκάκου/©IG:romelulukaku

Συνελήφθησαν δύο άτομα για την ρατσιστική επίθεση στον Λουκάκου

Sportal newsroom 19:51 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 19:53 - 06.04.2023

Δύο άτομα που επιτέθηκαν ρατσιστικά στον Λουκάκου, συλλήφθηκαν από την ιταλική αστυνομία, ανήλικος είναι ο ένας.

Δύο άτομα που επιτέθηκαν ρατσιστικά στον Ρομελού Λουκάκου συλλήφθηκαν από την ιταλική αστυνομία, όπως υποστηρίζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA

Η ομάδα έχει στη διάθεσή της τα δύο ονόματα, το ένα είναι ανηλίκου και το άλλο ενηλίκου. Παράλληλα θα προβεί στα δέοντα με βάση  τον κώδικα δεοντολογίας στην Ιταλία. Ο ανήλικος αναμένεται να δεχτεί τιμωρία απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δέκα χρόνια, ενώ για τον ενήλικο δια βίου. 

Υπενθυμίζεται ότι στον αγώνα της Γιουβέντους με την Ίντερ για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, κάποιοι οπαδοί επιτέθηκαν φραστικά στον Βέλγο επιθετικό των «νερατζούρι». Ο λόγος ήταν ο πανηγυρισμός του 29χρονου μετά το γκολ που πέτυχε, αφού με το δάχτυλό του έκανε κίνηση να σωπάσουν οι οπαδοί της «γηραιάς κυρίας».

Ο Λουκάκου με μία ανάρτησή του στον λογαριασμό του Instagram αναφέρθηκε στο περιστατικό αυτό λέγοντας: «Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Το πέρασα το 2019, το περνάω και το 2023. Ελπίζω η Λίγκα αυτή τη φορά να πάρει σοβαρά μέτρα γιατί αυτό το παιχνίδι πρέπει να το απολαμβάνουν όλοι. Σας ευχαριστώ για τα μηνύματα υποστήριξης. Γ@@@@@ε τον ρατσισμό».

Μετά τον αγώνα μάλιστα ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε με κλείσιμο για μια αγωνιστική της κερκίδας των οργανωμένων της Γιουβέντους. Παράλληλα ο Χαντάνοβιτς και ο Λουκάκου από την Ίντερ τιμωρήθηκαν με μια αγωνιστική, ενώ ο Κουαρδάδο της Γιουβέντους θα απουσιάσει για τρία ματς.