Νέα τιμωρία αναμένεται για τη Γιουβέντους για τους «κρυφούς» και παράνομους μισθούς

Μπονούτσι

i

©Photo by Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images

Νέα τιμωρία αναμένεται για τη Γιουβέντους για τους «κρυφούς» και παράνομους μισθούς

Sportal newsroom 17:38 - 31.03.2023

Νέα «καμπάνα» αναμένεται να δεχτεί η Γιουβέντους λόγω του σκανδάλου με τους κρυφούς και παράνομους μισθούς.

Μετά το σκάνδαλο «plusvalenza» και την αφαίρεση 15 βαθμών η Γιουβέντους έρχεται αντιμέτωπη με νέες κατηγορίες. Ακόμα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για την υπόθεση αυτή, αλλά ενδέχεται να γίνει αρκετά σύντομα. Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Τζουζέπε Σινέ ολοκλήρωσε τις έρευνές του γύρω από το ζήτημα με τους κρυφούς και παράνομους μισθούς. 

Αυτό είχε γίνει μετά την εποχή κόβιντ, όπου η «γηραιά κυρία» είχε καταβάλλει κρυφά συμβόλαια σε παίκτες, επιτελείο, αλλά και σε όλα τα μέλη του τμήματος ποδοσφαίρου. Ο Τζουζέπε Σινέ κλείνει αυτή το ζήτημα και θα ενημερώσει ποιοι είναι οι κατηγορούμενοι για να σταματήσει την έρευνα. 

Η τετραετή έρευνα με τα έγγραφα που πολλάκις έχει στείλει η εισαγγελία από το Τορίνο, έχει τελειώσει. Έτσι τα συμπεράσματα της εισαγγελίας θα έχουν μια καθαρή κατεύθυνση. Την ευθύνη θα την αναλάβει ο σύλλογος κι αυτοί που τον διοικούν. 

Προβλέπεται από τον Κώδικα Αθλητικής Δικαιοσύνης της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ότι στο τέλος της έρευνας οι κατηγορούμενοι θα προειδοποιηθούν και θα μπορέσουν να ζητήσουν ακρόαση προκειμένου να παρουσιάσουν σύντομη απολογία. Έπειτα από αυτή θα βγει η τελική απόφαση από την εισαγγελία, η οποία είτε θα βάλει την υπόθεση στο συρτάρι είτε θα υπάρξει παραπομπή σε δίκη. 

Τις δύο σεζόν που το ποδόσφαιρο είχε επηρεαστεί άμεσα από τον κόβιντ η Γιουβέντους είχε προχωρήσει σε συμφωνίες που δεν αντιπροσώπευαν τους μισθούς και τη μείωσή τους. Παρόλα αυτά αφορούσε την  «απλή αναβολή με τους αθλητές που προσδοκούσαν ότι η εταιρεία θα τηρούσε τη συμφωνία που είχε σχέση με την αναβολή πληρωμών των τεσσάρων μηνών». Έτσι η τιμωρία που μπορεί να δεχτεί είναι μια νέα αφαίρεση βαθμών για τη Γιουβέντους, εάν αποδειχτεί η υπαιτιότητά τους.