Στα ραντάρ της Γιουβέντους ο Λαπόρτ

Εμερίκ Λαπόρτ

i

©Photo by Alex Livesey - Danehouse/Getty Images

Στα ραντάρ της Γιουβέντους ο Λαπόρτ

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:21 - 30.03.2023 / Ανανεώθηκε: 18:57 - 31.03.2023

Η Γιουβέντους θα μπορούσε να κυνηγήσει τον Εμερίκ Λαπόρτ της Μάντσεστερ Σίτι στο επερχόμενο μεταγραφικό παράθυρο για να ενισχύσει την αμυντική γραμμή των «Μπιανκονέρι».

Η Γιουβέντους λέγεται ότι ψάχνει για έναν σέντερ μπακ που θα έρθει και θα είναι βασικός την επόμενη σεζόν, καθώς οι επιλογές στην αμυντική γραμμή του Μασιμιλιάνο Αλέργκι ήταν σχετικά λίγες φέτος.

Σύμφωνα με το ισπανικό μέσο «Relevo», το όνομα του Λαπόρτ είναι αυτό που προσελκύει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους διευθυντές της Γιούβε.

Γεννημένος στη Γαλλία, αλλά εκπροσωπεί την Ισπανία σε διεθνές επίπεδο, όπου είχε περάσει οκτώ χρόνια κάνοντας το επάγγελμα του νεαρού, ο Λαπόρτ αναγνωρίζεται τόσο για τις αμυντικές του δυνάμεις όσο και για την εντυπωσιακή του ικανότητα στο παιχνίδι με την μπάλα. Ο 28χρονος αυτή τη στιγμή έχει συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Σίτι μέχρι το καλοκαίρι του 2025 και κοστίζει περίπου γύρω στα 30 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο Λαπόρτ επιστρέφει επίσης κάπου κοντά στα 7 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν στο Μάντσεστερ, αν και η Γιούβε ελπίζει ότι η επιθυμία του να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο της καριέρας του μετά από έναν τραυματισμό που είχε στο γόνατο τον κράτησε στο περιθώριο της αγγλικής ομάδας για το μεγαλύτερο μέρος της φετινής χρονιάς.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει αυτή τη στιγμή τους περισσότερους κεντρικούς αμυντικούς υψηλού επιπέδου με τον Άγγλο διεθνή Τζον Στόουνς, καθώς και τον Ρούμπεν Ντίας της Πορτογαλίας, τον Ελβετό Μανουέλ Ακάνζι και τον Νέιθαν Άκε από την Ολλανδία να ανταγωνίζονται με τον Λαπόρτ για μια θέση στη βασική ενδεκάδα. 

Εκτός από τον Βραζιλιάνο διεθνή αμυντικό Μπρέμερ, οι τρέχουσες επιλογές των «Μπιανκονέρι» περιλαμβάνουν τον αρχηγό Λεονάρντο Μπονούτσι, καθώς και τους συμπατριώτες του Ντανιέλε Ρουγκάνι και Φεντερίκο Γκάτι, αν και ο Αλέγκρι και η ομάδα του έχουν εντοπίσει το αμυντικό τμήμα ως τομέα βελτίωσης το καλοκαίρι.