Οικονομικοί έλεγχοι στα γραφεία των Λάτσιο, Ρόμα και Σαλερνιτάνα

Λάτσιο Ρόμα

i

© AS Roma

Οικονομικοί έλεγχοι στα γραφεία των Λάτσιο, Ρόμα και Σαλερνιτάνα

Πάνος Μαλακτάρης • 11:23 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Κλιμάκιο της ομάδας αντιμετώπισης οικονομικού εγκλήματος πραγματοποίησε ελέγχους για παρατυπίες σε υποθέσεις μεταγραφών

Η υπηρεσία αντιμετώπισης οικονομικών εγκλημάτων πραγματοποίησε αιφνιδιαστικούς ελέγχους χτες (5/4) στα γραφεία 3 ομάδων της Serie A. Συγκεκριμένα, «επίσκεψη» δέχτηκαν οι πρωτευουσιάνοι Ρόμα και Λάτσιο, καθώς και η Σαλερνιτάνα

Ο Κεραμίτσης έδωσε την πρόκριση στην Ρόμα και έστειλε στα ουράνια τον Μουρίνιο με το γκολ του (vids)
SERIE A

22:01 - 05.04.2023

Ο Κεραμίτσης έδωσε την πρόκριση στην Ρόμα και έστειλε στα ουράνια τον Μουρίνιο με το γκολ του (vids)

Ο Δημήτρης Κεραμίτσης χάρισε στην U-19 της Ρόμα την πρόκριση στον τελικό του Coppa Italia κι έκανε τον Ζοσέ Μουρίνιο να «τρελαθεί» στις εξέδρες όπου παρακολουθούσε την αναμέτρηση.

Στην περίπτωση της Ρόμα, ζητήθηκαν έγγραφα που αφορούν στις υποθέσεις των Λεάντρο Σπινατσόλα και Λούκα Πελεγκρίνι, οι οποίοι το 2019 έκαναν το δρομολόγιο Ρώμη- Τορίνο. Ο πρώτος ήρθε από τη Γιούβε, ο 2ος μεταγράφηκε σε αυτή από τη Ρόμα. 

Η δε περίπτωση των Λάτσιο και Σαλερνιτάνα, εστιάζει στις μεταγραφές ορισμένων παικτών όταν ο Κλαούντιο Λοτίτο είχε τότε την -έστω και όχι ολοκληρωτική- ιδιοκτησία και των 2 αυτών ομάδων. Επιπλέον, συνολικά 11 περιπτώσεις παικτών που αγοράστηκαν ή πουλήθηκαν από τη Ρόμα βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών, τις χρονιές μεταξύ 2017 και 2021, σύμφωνα με την tuttosport.

Aπό τη Ρόμα διαρρέει ότι «θα χυθεί το συντομότερο δυνατό φως σε αυτήν την περίπτωση», αναφέροντας ότι ενεργεί πάντα σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα. Η δε διοίκηση της Λάτσιο, διαβεβαίωσε σε σχετικό δελτίο Τύπου ότι όλα τα έγγραφά της είναι διαθέσιμα στις αρχές, αναφέροντας σχετικά: «Έχουμε τον μεγαλύτερο σεβασμό για το δικαστικό σώμα και ταυτόχρονα σκοπεύουμε να ξεκαθαρίσουμε γρήγορα την όποια παρεξήγηση ή αμφιβολία». Η δε διοίκηση της Σαλερνιτάνα, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η τρέχουσα ιδιοκτησία είναι εντελώς άσχετη με τις υπό διερεύνηση υποθέσεις οι οποίες σχετίζονται με μια εποχή προγενέστερης ιδιοκτησίας» (σ.σ. εποχή προεδρίας του κ. Λοτίτο)

Τέλος, το θέμα των μεταγραφών παικτών και των οικονομικών ατασθαλιών θυμίζουμε πως ταλανίζει και την Γιουβέντους. Η «βέκια σινιόρα» έχει τιμωρηθεί από τις αθλητικές αρχές με αφαίρεση δεκαπέντε βαθμών, ενώ αναμένεται και συμπληρωματική ακρόαση, προγραμματισμένη για τις 10 Μαϊου.