Η Κάλιαρι «βύθισε» τη Σαλερνιτάνα του βασικού Μανωλά, νίκη «ανάσα» για τη Σασσουόλο

Η Κάλιαρι «βύθισε» τη Σαλερνιτάνα του βασικού Μανωλά, νίκη «ανάσα» για τη Σασσουόλο

Πάνος Κορομηλάς 17:58 - 09.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:37 - 09.03.2024

Η Σαλερνιτάνα, με τον Κώστα Μανωλά στη βασική ενδεκάδα, υπέστη νέα καταδικαστική ήττα από την Κάλιαρι με 4-2 και δείχνει πως πολύ δύσκολα θα παραμείνει στην κατηγορία την επόμενη χρονιά. Σπουδαία νίκη για τη μάχη της ουράς πανηγύρισε η Σασσουόλο, με 1-0 επί της Φροζινόνε.

Δεν έχει φρένο η απογοητευτική πορεία της Σαλερνιτάνα στη Serie A. Η ομάδα του Κώστα Μανωλά και του Τριαντάφυλλου Πασαλίδη ηττήθηκε με 4-2 από την Κάλιαρι του Παντελή Χατζηδιάκου, έφτασε τα εννέα ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και μοιάζει απίθανο να παραμείνει στην κατηγορία. Με 14 βαθμούς μετά από 28 αγωνιστικές, παραμένει ουραγός σε απόσταση δέκα πόντων από τη σωτηρία.

Ο Λαπαντούλα άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους με ωραία ενέργεια στο 12ο λεπτό. Υποδέχτηκε την μπάλα στην πλάτη της άμυνας, πέρασε τον Οτσόα, έκανε μια τρομερή προσποίηση στον Κώστα Μανωλά και πλάσαρε σε κένή εστία.

Πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο οι γηπεδούχοι χτύπησαν ξανά με τον Γκαετάνο και πήραν προβάδισμα ασφαλείας. Μάλιστα, μετά την ανάπαυλα ο Σομορούντοφ έκανε το 3-0, δείχνοντας πως κλειδώνει τη νίκη.

Η Σαλερνιτάνα όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Αρχικά μείωσε στο 56ο λεπτό με τον Γρηγόρη Κάστανο και δύο λεπτά αργότερα, ο Ματζιόρε μείωσε σε 3-2, βάζοντας ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του.

Ο Ουζμπέκος φορ όμως βρήκε δίχτυα ξανά στο 76ο λεπτό, βάζοντας τέλος στις ελπίδες των ουραγών για θετικό αποτέλεσμα.

Στην 13η θέση η Κάλιαρι με 26 βαθμούς, παραμένει στην τελευταία θέση η «ελληνική» Σαλερνιτάνα, που δείχνει να έχει χάσει το τρένο της σωτηρίας.

Ο Κώστας Μανωλάς ξεκίνησε βασικός, όμως αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Φάμπιο Λιβεράνι. Ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης έμεινε στον πάγκο, όπως και ο Παντελής Χατζιδιάκος από την πλευρά των γηπεδούχων.

Σασσουόλο - Φροζινόνε 1-0

Σε μια κρίσιμη αναμέτρηση για τη μάχη της παραμονής στην κατηγορία, η Σασσουόλο πήρε σπουδαία νίκη επί της Φροζινόνε με 1-0 και μείωσε στον έναν βαθμό τη μεταξύ τους διαφορά.

Ο Θόρστβεντ στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης πέτυχε το «χρυσό» γκολ, ο Κάιο Ζόρζε αστόχησε σε πέναλτι ισοφάρισης για τη Φροζινόνε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και κάπως έτσι η ομάδα του Μπαλαρντίνι, πανηγύρισε την πρώτη της νίκη μετά από οκτώ αγώνες στη Serie A.

Μεγάλη μάχη αναμένεται στην ουρά της βαθμολογίας, με επτά ομάδες να βρίσκονται σε απόσταση τριών βαθμών και τη Σαλερνιτάνα να είναι ουσιαστικά η μόνη ομάδα που έχει μείνει αρκετά πίσω.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 28ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (29ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: