Επιστροφή στις νίκες για Αταλάντα - «Απέδρασε» από το Ούντινε η Φιορεντίνα

Ουντινέζε - Φιορεντίνα 0-2

i

© Glomex

Επιστροφή στις νίκες για Αταλάντα - «Απέδρασε» από το Ούντινε η Φιορεντίνα

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 18:24 - 24.09.2023 / Ανανεώθηκε: 18:28 - 24.09.2023

Η Αταλάντα επέστρεψε στις εγχώριες νίκες κάνοντας το καθήκον της απέναντι στην Κάλιαρι (2-0), ενώ η Φιορεντίνα πήρε σπουδαίο διπλό στην έδρα της Ουντινέζε (0-2).

Μετά το διπλό της Ίντερ στην έδρα της Έμπολι (0-1), η δράση για την 5η αγωνιστική της Serie A συνεχίστηκε με δύο σημαντικές αναμετρήσεις. Από τη μία, η Αταλάντα υποδέχτηκε στο Μπέργκαμο την Κάλιαρι και πήρε τη νίκη (2-0) χωρίς να αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες. Στο άλλο ματς, η Φιορεντίνα «απέδρασε» με σπουδαίο διπλό από το Ούντινε (0-2).

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης στο Μπέργκαμο, οι γηπεδούχοι πίεσαν από το πρώτο λεπτό και δεν άφησαν πολλά περιθώρια στην Κάλιαρι. Μόλις στο 24ο λεπτό, ο Ντε Κετελεάερε άνοιξε το σκορ, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Εννιά λεπτά αργότερα, η Αταλάντα πήρε το προβάδισμα με... κανονικό γκολ. Ο Λούκμαν υποδέχτηκε την μπάλα και σε κενή εστία είχε εύκολο έργο για το 1-0.

Στη συνέχεια το σκηνικό του αγώνα παρέμεινε ίδιο. Η ομάδα του Γκασπερίνι είχε την υπεροχή ενώ στο 76ο λεπτό «κλείδωσε» τη νίκη. Ο Πάσαλιτς με ένα δυνατό σουτ βρήκε δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό σκορ (2-0).

Στα εναπομείναντα λεπτά η Κάλιαρι προσπάθησε να βρει το γκολ της μείωσης, ωστόσο τα βρήκε... σκούρα στο επιθετικό κομμάτι. Αξίζει να σημειωθεί πως για τους φιλοξενούμενους, ο Παντελής Χατζηδιάκος πήρε φανέλα βασικού και αγωνίστηκε για 64 λεπτά. 

Στο άλλο ματς, η Φιορεντίνα πήρε σπουδαίο διπλό στην έδρα της Ουντινέζε (0-2). Στο 32ο λεπτό του ματς, ο Κουάρτα άνοιξε το σκορ κι έδωσε το προβάδισμα στους «Βιόλα». Στη συνέχεια, οι «ασπρόμαυροι» πήραν μέτρα κι έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης, όμως η εξαιρετική αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων αποδείχθηκε καθοριστική. 

Στις καθυστερήσεις του ματς (90+2) και κόντρα στη ροή, η Φιορεντίνα «κλείδωσε» τη νίκη με τον Μποναβεντούρα, ο οποίος με μία βολίδα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 0-2.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της Serie A:

Το πρόγραμμα της επόμενης (6ης) αγωνιστικής: