Στο σκαμνί η Αταλάντα και η Ουντινέζε για την υπόθεση Plusvalenza
i

Γιουβέντους - Αταλάντα/©Photo by Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images/Ideal Images

Στο σκαμνί η Αταλάντα και η Ουντινέζε για την υπόθεση Plusvalenza

Κώστας Τόπας 14:04 - 25.02.2023 / Ανανεώθηκε: 14:52 - 25.02.2023

Η έρευνα της Prisma για την Γιουβέντους εξαπλώνεται και περιλαμβάνει έξι ακόμη συλλόγους της Serie A, οι οποίοι φέρεται να πραγματοποίησαν μια σειρά από ύποπτες συμφωνίες με τη «Γηραιά Κυρία».

Η «Corriere della Sera» φέρνει στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία στην έρευνά της για την Γιουβέντους. Συγκεκριμένα αποκαλύπτει πως έξι επιπλέον ομάδες της Serie A αναμένεται να βρεθούν ενώπιον του εισαγγελέα για την υπόθεση plusvalenza, για την οποία τιμωρήθηκε η «Γηραιά Κυρία». 

Ο Κριστιάνο θα καταθέσει εναντίον της Γιουβέντους για να διεκδικήσει 28 εκατ. ευρώ
SERIE A

12:34 - 25.02.2023

Ο Κριστιάνο θα καταθέσει εναντίον της Γιουβέντους για να διεκδικήσει 28 εκατ. ευρώ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο περιμένει να ακούσει από την Εισαγγελία του Τορίνο αφού αποφάσισε να καταθέσει εναντίον της Γιουβέντους, στην έρευνα υπό την ονομασία Prisma που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η δικαιοσύνη συνεχίζει να ασχολείται και μετά την τιμωρία των «μπιανκονέρι», καθώς ακόμα έξι σύλλογοι κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με -15 βαθμούς! 

Η εισαγγελία του Τορίνο έστειλε όσα στοιχεία μάζεψε στην έρευνά της για την Γιουβέντους, στις εισαγγελίες άλλων πόλεων και συγκεκριμένα στις εισαγγελίες σε Μπολόνια, Ούντινε, Γένοβα, Μόντενα, Κάλιαρι και Μπέργκαμο. Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες που θα ερευνηθούν, πλέον, είναι οι Μπολόνια, Ουντινέζε, Σαμπντόρια, Σασουόλο, Κάλιαρι και Αταλάντα.

Για τους «μπεργκαμάσκι», βρέθηκαν τέσσερις μη αναφερόμενες συμφωνίες συνολικής αξίας 14,5 εκατ. ευρώ, στις οποίες συμμετείχαν οι Φεντερίκο Ματιέλο (4 εκατ. ευρώ), Σιμόνε Μουρατόρε (4 εκατ. ευρώ), Μάτια Καλντάρα (3,5 εκατ. ευρώ) και Κριστιάν Ρομέρο (3 εκατ. ευρώ). Καμία από αυτές τις μυστικές συμφωνίες δεν αναφέρθηκε στην Ιταλική Ομοσπονδία και οι υποκλαπείς τηλεφωνικές κλήσεις έχουν ήδη αναφερθεί στον ύποπτο χαρακτήρα αυτών των συμφωνιών.

Επιπλέον οι δικαστές της Κάλιαρι θα εξετάσουν προσεκτικά τη συμφωνία που οδήγησε τον Αλμπέρτο Τσέρι να μετακομίσει από την Γιουβέντους στους «ροσομπλού», αρχικά με δάνειο 1 εκατομμυρίου ευρώ πριν ενταχθεί για 9 εκατομμύρια ευρώ τον Ιούλιο του 2019. Αυτή η συμφωνία οδήγησε τη «Γηραιά Κυρία» να δημιουργήσει κέρδη κεφαλαίου περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Σασουόλο από την πλευρά της, θα ερευνηθεί για τις δύο συμφωνίες με τον αμυντικό Μερίχ Ντεμιράλ και τον εξτρέμ Χαμέντ Τζούνιορ Τραορέ. Δύο παίκτες που οι «μπιανκονέρι ζήτησαν από τους «νεροβέρντι» να υπογράψουν. Τα στοιχεία που ανακάλυψαν οι ερευνητές είναι 4 εκατομμύρια ευρώ για τον Ντεμιράλ και 8,7 εκατομμύρια ευρώ για τον Τραορέ, τον οποίο η Γιουβέντους δεν μπορούσε να υπογράψει επειδή δεν είχε ευρωπαϊκό διαβατήριο. Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης μια συμφωνία μεταξύ του Παρατίτσι και του προέδρου της Σασουόλο, Τζιοβάνι Καρνεβάλι, η οποία περιγράφει λεπτομερώς άλλες μυστικές συμφωνίες μεταξύ των συλλόγων.

Το χειρότερο σενάριο για αυτές τις ομάδες, πάντως, είναι η αφαίρεση βαθμών, αν και στις 20 Ιανουαρίου κρίθηκαν οριστικά όλοι αθώοι πλην της Γιουβέντους. Και είναι η δεύτερη φορά που κρίθηκαν αθώοι, άρα με βάση τον ιταλικό νόμο δεν γίνεται να ανοίξει ξανά η υπόθεση. Πάντως, απομένει μόλις ένας μήνας μέχρι την προκαταρκτική ακρόαση της Γιουβέντους, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 27 Μαρτίου, με την Εισαγγελία του Τορίνο να εξετάζει το ενδεχόμενο να ασκήσει πρόσθετες κατηγορίες εναντίον της Γηραιάς Κυρίας.