Ερχεται επανάσταση στη Serie A - Θα δημοσιεύονται πλέον οι συνομιλίες μεταξύ των διαιτητών και VAR

Μίλαν - Νάπολι

i

©Photo by Piero Cruciatti/Anadolu Agency via Getty Images/Ideal Images

Ερχεται επανάσταση στη Serie A - Θα δημοσιεύονται πλέον οι συνομιλίες μεταξύ των διαιτητών και VAR

Κώστας Τόπας 09:03 - 05.07.2023

Η Ιταλική Ομοσπονδία κατέληξε σε συμφωνία με την DAZN, προκειμένου να δημοσιεύει τις συνομιλίες των διαιτητών με τους VAR στις πιο αμφισβητούμενες φάσεις.

Η Serie A θα δημοσιεύσει κάποιες συνομιλίες μεταξύ των διαιτητών και της αίθουσας VAR κατά την επόμενη σεζόν, όπως ανακοίνωσε η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Αυτό, θα χρησιμεύσει ως αποδεικτικό στοιχείο πριν αποφασίσει αν θα το κρατήσει μόνιμα.

Με στόχο να γίνει πιο διαφανής η διοργάνωση, η Ομοσπονδία κατέληξε σε συμφωνία με το DAZN να μεταδώσει αυτά τα βίντεο όχι κατά τη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης, αλλά αφού θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα παιχνίδια της εκάστοτε αγωνιστικής.

Η Ομοσπονδία θέλει να δείξει πόσο δύσκολο είναι για τους διαιτητές να παίρνουν αποφάσεις και να το φέρνουν πιο κοντά στο κοινό.

«Επιθυμούμε τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια, αλλά και να δείξουμε στον κόσμο το πόσο δύσκολο είναι για τους διαιτητές να λαμβάνουν αποφάσεις, παρότι έχουν στη διάθεσή τους τη βοήθεια των ριπλέι μέσω του βίντεο», δήλωσε ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκράβινα.

Υπάρχουν ήδη αρκετοί πρώην διαιτητές που ενεργούν ως ειδήμονες στην ιταλική τηλεόραση και δίνουν την ανάλυσή τους για αμφιλεγόμενες καταστάσεις τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τους αγώνες, αλλά δεν συμφωνούν πάντα με τις επιλογές των διαιτητών και το VAR.