Ο Λόφτους Τσικ ανακοινώθηκε από τη Μίλαν και πήρε τον αριθμό του Τονάλι

Λόφτους Τσικ

i

©Acmilan

Ο Λόφτους Τσικ ανακοινώθηκε από τη Μίλαν και πήρε τον αριθμό του Τονάλι

Κώστας Τόπας 12:03 - 04.07.2023

Η Μίλαν ανακοίνωσε την απόκτηση του Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ, ο οποίος επέλεξε το Νο. 8 μετά τη μεταγραφή του Σάντρο Τονάλι στη Νιούκαστλ.

Οι «ροσονέρι« ανακοίνωσαν την απόκτηση του Άγγλου μέσου την περασμένη εβδομάδα, μέρες πριν από τη μεταγραφή του Τονάλι στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ». Ωστόσο, Η Μίλαν δεν είχε ανακοινώσει τον αριθμό που θα φοράει στην πλάτη του ο Λόφτους Τσικ περιμένοντας την κίνηση του Τονάλι.

Τελικά, η ομάδα του Μιλάνου αποκάλυψε τώρα ότι ο νέος τους μέσος θα φορά το Νο.8 που ανήκε στο παρελθόν στον προκάτοχό του στο «Σαν Σίρο». Οι «ροσονέρι» χαιρέτησαν τον Τονάλι με μια σύντομη δήλωση την Δευτέρα (03/07), ενώ ο Ιταλός διεθνής μοιράστηκε μια μακροσκελή ανάρτηση στο Instagram με μηνύματα προς τον σύλλογο και τους οπαδούς που παραδέχονταν ότι θα ήθελε να επιστρέψει στο Μιλάνο μια μέρα. Ο Τονάλι σημείωσε επτά γκολ σε 130 εμφανίσεις με τη Μίλαν, κατακτώντας τον τίτλο της Serie A το 2021-22. 

Από την άλλη το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ιταλικής ομάδας, Λόφτους Τσικ σημείωσε 13 γκολ σε 155 αγώνες της Τσέλσι, κερδίζοντας πέντε τρόπαια, συμπεριλαμβανομένου ενός τίτλου Premier League και ενός Europa League.

Ο 27χρονος μέσος έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2027, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία μεταγραφή που θα κοστίσει στους Ιταλούς 16 εκατομμύρια ευρώ συν τέσσερα ακόμα ως μπόνους.