Ο Τζέραρντ θέλει επανασύνδεση με τον Χέντερσον στην Αλ Ετιφάκ - Στο στόχαστρο και ο Ομπαμεγιάνγκ

Τζόρνταν Χέντερσον - Στίβεν Τζέραρντ

Ο Τζέραρντ θέλει επανασύνδεση με τον Χέντερσον στην Αλ Ετιφάκ - Στο στόχαστρο και ο Ομπαμεγιάνγκ

Κώστας Τσιακλής 09:40 - 04.07.2023

Ο Στίβεν Τζέραρντ είναι ο νέος προπονητής της Αλ Ετιφάκ. Ο θρύλος της Λίβερπουλ θέλει να πάρει μαζί του τον αρχηγό των «κόκκινων», Τζόρνταν Χέντερσον ενώ ενδιαφέρεται και για τον Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Ο Στίβεν Τζέραρντ ανακοινώθηκε χθες από την Αλ Ετιφάκ και πλέον θέλει να ενισχύσει κατάλληλα το ρόστερ της ομάδας. Ο Άγγλος φέρεται να θέλει επανασύνδεση με τον αρχηγό της Λίβερπουλ, Τζόρνταν Χέντερσον ενώ ενδιαφέρεται και για τον Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Ο Τζέραρντ λοιπόν επιστρέφει στους πάγκους έπειτα από εννέα μήνες αφού ανακοινώθηκε και επίσημα από την Αλ Ετιφάκ της Σαουδικής Αραβίας. Πλέον σύμφωνα με τη Daily Mail ο θρύλος της Λίβερπουλ θέλει να κάνει την ομάδα του ανταγωνιστική και καλοβλέπει τις περιπτώσεις των Τζόρνταν Χέντερσον και Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Οι σχέσεις του με τον αρχηγό των «κόκκινων» είναι γνωστές αφού ο ίδιος είχε ορίσει τον Χέντερσον ως τον διάδοχο του στη Λίβερπουλ, όταν αυτός αποχώρησε το 2015. Το πρόβλημα με την περίπτωση του Άγγλου διεθνή είναι ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2025.

Πάντως η Λίβερπουλ έχει ενισχυθεί στη μεσαία γραμμή μετά τις μεταγραφές του Αλέξις ΜακΆλιστερ από τη Μπράιτον και του Ντομινίκ Σομποσλάι από τη Λειψία, έτσι δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποια αποχώρηση.

Ο Χέντερσον βρίσκεται στη Λίβερπουλ από τον Ιούλιο του 2011, όταν και αποκτήθηκε με 18 εκατομμύρια ευρώ από τη Σάντερλαντ. Ο αρχηγός έχει φτάσει μέχρι στιγμής τις 492 συμμετοχές και έχει απολογισμό 33 γκολ και 61 ασίστ. Την περασμένη περίοδο είχε 43 εμφανίσεις και τρεις ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Επιπλέον κατάφερε να σηκώσει όλα τα πιθανά τρόπαια πλην του Europa League.

Πέραν του Χέντερσον, όπως αναφέρει η ίδια πηγή ο Τζέραρντ ενδιαφέρεται και για την περίπτωση του Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Ο Γκαμπονέζος επιθετικός ανήκει στη Τσέλσι ωστόσο πιθανότατα δεν θα είναι στις βασικές επιλογές του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Το συμβόλαιο του εκπνέει το καλοκαίρι του 2024 και έτσι οι «μπλε» ίωσς αναγκαστούν να τον πουλήσουν προκειμένου να μην τον αφήσουν να φύγει ως ελεύθερος.

Στην πρώτη του χρονιά με την Τσέλσι ο Ομπαμεγιάνγκ είχε σημειώσει τρία γκολ και μια ασίστ σε 22 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.