Ανακοινώθηκε ο Σομποζλάι από τη Λίβερπουλ

Ντόμινικ Σομποζλάι

i

©Liverpool

Ανακοινώθηκε ο Σομποζλάι από τη Λίβερπουλ

Δημήτρης Χούπης 18:17 - 02.07.2023 / Ανανεώθηκε: 18:40 - 02.07.2023

Ο Ντόμινικ Σομποζλάι έγινε και επίσημα παίκτης της Λίβερπουλ, καθώς ανακοινώθηκε από τους «κόκκινους» για τις επόμενες πέντε σεζόν, κάτι που σημαίνει ότι θα βρίσκεται στο Anfiled μέχρι το 2028.

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε τη δεύτερη μεταγραφή της για την καλοκαιρινή περίοδο. Ο Ντόμινικ Σομποζλάι λοιπόν έγινε και επίσημα παίκτης των «κόκκινων» για τις επόμενες πέντε σεζόν, κάτι που σημαίνει ότι θα βρίσκεται στο Anfield μέχρι το 2028. Το ποσό που έβγαλε η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ από τα ταμεία της είναι στα 70 εκατομμύρια ευρώ. Τη ρήτρα δηλαδή που είχε βάλει η Λειψία στον Ούγγρο. 

Ο 22χρονος αγωνιζόταν για 2.5 χρόνια στη Λειψία, με την οποία μέτρησε 91 συμμετοχές, 27 γκολ και 21 ασίστ. Ενώ κατέκτησε και δύο σερί κύπελλα Γερμανίας. Είναι «προϊόν» του αυστριακού ποδοσφαίρου, αφού ξεκίνησε από τη Σάλτζμπουργκ, ενώ έπαιξε και στη Λίφερινγκ. Με τη Σάλτζμπουργκ έχει βρει δίχτυα 26 φορές σε 83 συμμετοχές. Δύο εξ αυτών ήταν απέναντι στη νυν ομάδα του, τη Λίβερπουλ στο Champions League τη σεζόν 2019-20. 

Με την Εθνική Ουγγαρίας έχει 32 συμμετοχές, έχοντας σκοράρει εφτά γκολ, ενώ είναι και ο αρχηγός της ομάδας. 

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τη μεταγραφή. Απόλαυσα τις τελευταίες μέρες και ανυπομονώ να γνωρίσω τους πάντες εδώ. Οι τελευταίες τρεις με τέσσερις μέρες ήταν πολύ «μεγάλες», δεν ήταν τόσο εύκολα. Αλλά στο τέλος έφτασα εδώ, είμαι χαρούμενος και ανυπομονώ να ξεκινήσω. 

Πρόκειται για μια ιστορική ομάδα, με καλούς παίκτες, καλό προπονητή, τα πάντα είναι ωραία. Για εμένα ήταν τέλειο να κάνω το επόμενο βήμα σε ένα κλαμπ σαν αυτό. Οι οπαδοί, το γήπεδο, όλα είναι φανταστικά», ήταν οι πρώτες του δηλώσεις σαν παίκτης της Λίβερπουλ.