Η πιθανή καλύτερη ενδεκάδα στη Σαουδική Αραβία σκορπάει... τρόμο (vids)

Μπερνάρντο Σίλβα

i

©Photo by Tom Flathers/Manchester City FC via Getty Images/Ideal Images

Η πιθανή καλύτερη ενδεκάδα στη Σαουδική Αραβία σκορπάει... τρόμο (vids)

Κώστας Τόπας 09:50 - 29.06.2023

Πλήθος κορυφαίων παικτών από όλη την Ευρώπη έχουν συνδεθεί με μεταγραφές πολλών χρημάτων στη Σαουδική Αραβία αυτό το καλοκαίρι.

Ορισμένες συμφωνίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί, με τους Καρίμ Μπενζεμά και Ενκολό Καντέ να είναι πλέον συμπαίκτες στην Αλ Ιτιχάντ. Ο Ρούμπεν Νέβες αποχώρησε από τη Γουλβς για να ενταχθεί στην Αλ Χιλάλ, ενώ ο Καλιντού Κουλιμπαλί στην Αλ Αχλί από την Τσέλσι. Ο Σενεγαλέζος αμυντικός πρόκειται να πλαισιωθεί από τον συμπαίκτη του στους «μπλε», Έντουαρντ Μεντί, ο οποίος ανακοινώθηκε πρόσφατα από τη νέα του ομάδα.

Η Σαουδική Pro League προσπάθησε αλλά να πείσει δύο ακόμη μεγάλους αστέρες του ποδοσφαίρου, Λιονέλ Μέσι και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, στην προσπάθειά της να καθιερωθεί ως ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο. Ωστόσο, η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική, με τον «Pulga» να μετακομίζει στις ΗΠΑ για την Ίντερ Μαϊάμι και τον Πολωνό στράικερ να παραμένει στην Μπαρτσελόνα.

Αλλά αυτές οι απορρίψεις δεν εμπόδισαν πολλούς αστέρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να ενταχθούν στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας, εκεί που ήδη βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Παρακάτω είναι η καλύτερη ενδεκάδα των παικτών που έχουν συνδεθεί με πιθανή μετακόμιση σε ένα πρωτάθλημα που αυτή τη στιγμή έχει τον πρώην Πορτογάλο αστέρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ως κορυφαίο παίκτη.

Η ενδεκάδα που έχει συνδεθεί με το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας buildlineup.com

Προς το τέλος της περασμένης σεζόν, η θέση του Ούγκο Γιορίς στην Τότεναμ φαινόταν να γίνεται λιγότερο ασφαλής καθώς ο Γάλλος τερματοφύλακας μπήκε στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τον σύλλογο. Η «Athletic» ισχυρίστηκε τον περασμένο μήνα ότι είχε προσφερθεί στον 35χρονο η ευκαιρία να τριπλασιάσει τον μισθό του μετακομίζοντας στη Σαουδική Pro League.

Παρά τις εικασίες για το μέλλον του μετά τον τελικό του Champions League, ο Κάιλ Γουόκερ εξακολουθεί να είναι άξιος εμπιστοσύνης από τον προπονητή Πεπ Γκουαρδιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild. Παρ' όλα αυτά, η Μπάγερν Μονάχου επιθυμεί να τον αποκτήσει, αλλά το talkSPORT ισχυρίζεται ότι προσελκύει το ενδιαφέρον και από συλλόγους της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Σέρχιο Ράμος πρόκειται να μείνει ξανά ελεύθερος, με το συμβόλαιό του με την Παρί να λήγει την Παρασκευή (30/06). Σύμφωνα με το «France 24», οι σαουδαραβικοί σύλλογοι επιθυμούν να υπογράψουν τον πρώην αρχηγό της Ισπανίας, εν μέρει λόγω της επιτυχίας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο και το Champions League.

Στα 38 του χρόνια, ο Τιάγκο Σίλβα συνεχίζει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι για την Τσέλσι. Σύμφωνα με το «football.london», αρκετοί σαουδαραβικοί σύλλογοι θέλουν να αποκτήσουν τον έμπειρο σέντερ μπακ της Βραζιλίας καθώς προσπαθούν να προσελκύσουν περισσότερα αστέρια.

Ριγιάντ Μαχρέζ © Photo by Shaun Botterill/Getty Images/Ideal Images

Εκτός από την κατάκτηση του τρεμπλ με τη Σίτι, ο Ριγιάντ Μαχρέζ είναι βασικός στόχος για την Αλ Αχλί, σύμφωνα με την «Daily Mail». Εκτός από την προσφορά σημαντικής αμοιβής για τις υπηρεσίες του παίκτη, έχει αναφερθεί ότι ο σαουδαραβικός σύλλογος θα του προσφέρει μισθό 50 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, συν τα μπόνους.

Ο Λούκα Μόντριτς, πρόσφατα έβαλε την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο στην Ρεάλ Μαδρίτης. Κι αυτό μερικούς μήνες αφότου το όνομά του συνδέθηκε με τη Σαουδική Pro League. Ο Κροάτης απέρριψε μία από τις μεγαλύτερες προτάσεις μισθών στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου για να παραμείνει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Έχοντας υπογράψει παράταση συμβολαίου μόνο για ένα χρόνο στο «Μπερναμπέου», οι σαουδαραβικοί σύλλογοι ελπίζουν να τον κάνουν δικό τους το επόμενο καλοκαίρι.

Οσον αφορά τον Μάρκο Βεράτι, σύμφωνα με την «L'Equipe», αντιπροσωπεία της  Αχλί ταξίδεψε στο Παρίσι για να πείσει τον Ιταλό μέσο να ενταχθεί στον σύλλογο. Μια αποχώρηση από την Παρί θα έδινε τέλος σε μια 11χρονη συνεργασία  με τον σύλλογο για τον Βεράτι, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους μέσους στον κόσμο κατά τη διάρκεια του χρόνου του στη γαλλική πρωτεύουσα.

Όπως και ο Ράμος, έτσι και ο Ζόρντι Άλμπα κυκλοφορεί ελεύθερος το καλοκαίρι αφού συμφώνησε να φύγει από την Μπαρτσελόνα. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «Mundo Deportivo», ο αριστερός μπακ συμφώνησε συμβόλαιο με το franchise του MLS, Ίντερ Μαϊάμι, αλλά παραμένει στα ραντάρ από σαουδαραβικές ομάδες.

Ο Μπερνάρντο Σίλβα είναι είναι ένας ακόμη σταρ της Μάντσεστερ Σίτι που συνδέεται με τη Σαουδική Αραβία. Η «Daily Mirror» ισχυρίζεται ότι στον Πορτογάλο προσφέρθηκαν 75 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για να μετακομίσει στη Σαουδική Pro League. Ωστόσο, οι νικητές του τρεμπλ έχουν προσφέρει στον Σίλβα νέο συμβόλαιο για να αποκρούσουν το ενδιαφέρον από άλλους συλλόγους.

Ο Ρομπέρτο ​​Φιρμίνο είναι ένας ακόμη παίκτης που θα γίνει επί του παρόντος ελεύθερος, με το συμβόλαιό του με τη Λίβερπουλ να λήγει τυπικά στις 30 Ιουνίου. Έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων σε όλο τον κόσμο. Όμως, το «90min» ισχυρίζεται ότι συμφώνησε να μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία και πρόκειται να γίνει το τελευταίο μεγάλο όνομα που θα ενταχθεί στο πρωτάθλημα.

Η Άρσεναλ βγάζει το κανόνι μπροστά και με τα 200 εκατ. ευρώ για Χάβερτς και Ράις είναι ήδη έτοιμη για πρωτάθλημα (vids)
PREMIER LEAGUE

09:11 - 29.06.2023

Η Άρσεναλ βγάζει το κανόνι μπροστά και με τα 200 εκατ. ευρώ για Χάβερτς και Ράις είναι ήδη έτοιμη για πρωτάθλημα (vids)

Με τα 200 εκατομμύρια ευρώ που έβγαλε από τα ταμεία της για να αποκτήσει τους Κάι Χάβερτς και Ντέκλαν Ράις η Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα έχει ήδη στείλει το μήνυμά της στη Μάντσεστερ Σίτι και μοιάζει αποφασισμένη να κατακτήσει ότι δεν κατάφερε φέτος. Το πρωτάθλημα.

Τέλος, ο Νεϊμάρ σύμφωνα με την «Αthletic» έχει λάβει μια «προσοδοφόρα προσφορά από τη Σαουδική Αραβία» τις τελευταίες εβδομάδες. Αλλά το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι θα υπάρξουν διάφοροι παράγοντες που εμπλέκονται στην απόφαση του Βραζιλιάνου αστέρα για το αν θα φύγει ή θα παραμείνει στην Παρί, συμπεριλαμβανομένου του αν ο πρώην προπονητής του στη Μπαρτσελόνα, Λουίς Ενρίκε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της γαλλικής ομάδας.