Επίσημα «κανονιέρης» ο Χάβερτς, ανακοίνωσε την απόκτησή του η Άρσεναλ

Κάι Χάβερτς

i

©SS Twitter

Επίσημα «κανονιέρης» ο Χάβερτς, ανακοίνωσε την απόκτησή του η Άρσεναλ

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:28 - 28.06.2023 / Ανανεώθηκε: 22:31 - 28.06.2023

Η Άρσεναλ ανακοίνωσε την απόκτηση του Κάι Χάβερτς από την Τσέλσι έναντι 70 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ακόμα 5,8 εκατομμύρια ευρώ σε μορφή μπόνους.

Η Άρσεναλ ολοκλήρωσε την πρώτη της απόκτηση για το καλοκαίρι φέρνοντας στην λονδρέζικη ομάδα τον Κάι Χάβερτς από την Τσέλσι. Η δευτεραθλήτρια της Premier League πολέμησε τον ανταγωνισμό για την απόκτηση του Γερμανού από την Μπάγερν Μονάχου. 

Η κίνηση έρχεται μετά από μια αποφασιστική επιδίωξη από την Άρσεναλ, η οποία είχε απορρίψει τις αρχικές προσεγγίσεις από τους αντιπάλους της στο αγγλικό πρωτάθλημα πριν συμφωνήσει με τους προσωπικούς όρους της ομάδας.

Ο Χάβερτς πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε στη νέα του ομάδα. Το ποσό που η ομάδα του βόρειου Λονδίνου θα βγάλει από τα ταμεία της είναι 70 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ακόμα 5,8 εκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβάνονται σε μορφή μπόνους! 

Ο Χάβερτς, το όνομα του οποίου είχε παίξει και για τη Ρεάλ Μαδρίτης προ εβδομάδων, είχε μεταγραφεί στην Τσέλσι από τη Λεβερκούζεν το 2020 με 80 εκατομμύρια ευρώ και σε αυτή την τριετία έγραψε 139 εμφανίσεις με 32 γκολ και 15 ασίστ. 

Μάλιστα, ήταν ο παίκτης που είχε δώσει με το δικό του γκολ το Champions League το 2021 στην Τσέλσι απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι. 

Οι πρώτες δηλώσεις του Χάβερτς ως παίκτης της Άρσεναλ:

«Είναι πολύ συναρπαστικό για μένα να εντάσσομαι σε αυτόν τον καταπληκτικό σύλλογο και να είμαι μέλος της οικογένειας της Άρσεναλ», είπε ο Γερμανός στην ιστοσελίδα της Άρσεναλ. «Αυτός ο σύλλογος έχει τόσο μεγάλη ιστορία και ελπίζω να καταφέρουμε πολλά πράγματα. Η νοοτροπία στην ομάδα της Άρσεναλ είναι πολύ υψηλή και μπορείτε να το νιώσετε αυτό». 

Και πρόσθεσε: «Αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους ήταν τόσο δύσκολο να παίξεις εναντίον της Άρσεναλ πρόσφατα. Ο στόχος είναι να κερδίσουμε τρόπαια και θα δώσω τα πάντα για να το κάνω αυτό για τους οπαδούς και όλους στον σύλλογο. Ανυπομονώ τώρα να συναντήσω όλους τους παίκτες και το προσωπικό όταν επιστρέψουμε για την προετοιμασία».