Η Άρσεναλ βγάζει το κανόνι μπροστά και με τα 200 εκατ. ευρώ για Χάβερτς και Ράις είναι ήδη έτοιμη για πρωτάθλημα (vids)

Ντέκλαν Ράις & Κάι Χάβερτς

i

©Photo by Catherine Ivill/Getty Images/Ideal Images

Η Άρσεναλ βγάζει το κανόνι μπροστά και με τα 200 εκατ. ευρώ για Χάβερτς και Ράις είναι ήδη έτοιμη για πρωτάθλημα (vids)

Κώστας Τόπας 09:11 - 29.06.2023 / Ανανεώθηκε: 09:18 - 29.06.2023

Με τα 200 εκατομμύρια ευρώ που έβγαλε από τα ταμεία της για να αποκτήσει τους Κάι Χάβερτς και Ντέκλαν Ράις η Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα έχει ήδη στείλει το μήνυμά της στη Μάντσεστερ Σίτι και μοιάζει αποφασισμένη να κατακτήσει ότι δεν κατάφερε φέτος. Το πρωτάθλημα.

Πριν από λίγες μέρες, ο Μικέλ Αρτέτα κλήθηκε να αναλύσει την Premier League αλλά και το τι χρειάζεται κανείς για να νικήσει τη Μάντσεστερ Σίτι. «Πολλά πράγματα, μερικές υπογραφές, για παράδειγμα», τόνισε χαρακτηριστικά. Και όπως φαίνεται η επιθυμία του Βάσκου προπονητή έγινε επιθυμία, μιας και οι Κάι Χάβερτς και Ντέκλαν Ράις είναι πιο κοντά από ποτέ στο να είναι τώρα οι δύο πρώτες μεταγραφές των «κανονιέρηδων» για τη νέα σεζόν. «Το ταλέντο έχει ένα τίμημα και στην Άρσεναλ μας ενδιαφέρουν πάντα οι νέοι με εμπειρία», υπογράμμισε ο τεχνικός της Άρσεναλ.

Ο Μικέλ Αρτέτα μετρά τις ώρες για να επενδύσει ο σύλλογός του 200 εκατομμύρια ευρώ σε δύο παίκτες με μεγάλη αξία, όπως ο επιθετικός της Τσέλσι και ο μέσος της Γουέστ Χαμ. Ο ένας είναι διεθνής με την Γερμανία και ο άλλος με την Αγγλία. Με αυτές τις δύο υπογραφές, ο Χάβερτς ολοκληρώσει την επίθεση της Άρσεναλ, της οποίας ο μέσος όρος ηλικίας θα παραμείνει μικρός μαζί με τους Σάκα, Μαρτινέλι και Γκάμπριελ Ζεσούς και ο Ράις θα είναι ο τέλειος παρτενέρ για τον Όντεγκαρντ που έχει γίνει ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ομάδας.

Από «μπλε» ο Χάβερτς έγινε «κανονιέρης»

Ο Κάι Χάβερτς από το τέλος της φετινής σεζόν ακούστηκε για αρκετούς κορυφαίους συλλόγους. Πρώτα ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία συνδέθηκε για τον 24χρονο αστέρα, αλλά στο τέλος η Άρσεναλ ήταν αυτή η οποία τον κέρδισε πήρε. Το ποσό που η ομάδα του βόρειου Λονδίνου έβγαλε από τα ταμεία της είναι 70 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ακόμα 5,8 εκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβάνονται σε μορφή μπόνους! Υπενθυμίζεται ότι ο Χάβερτς είχε μεταγραφεί στην Τσέλσι από τη Λεβερκούζεν το 2020 με 80 εκατομμύρια ευρώ και σε αυτή την τριετία έγραψε 139 εμφανίσεις με 32 γκολ και 15 ασίστ.

Και στο τέλος η Άρσεναλ κερδίζει την Σίτι για τον Ράις

Το να βγάλει κάποια ομάδα την Μάντσεστερ Σίτι από τη μεταγραφική κούρσα δεν είναι εύκολο... αλλά η Άρσεναλ τα κατάφερε. Οι «κανονιέρηδες» έχουν κάνει τα πάντα για να αποκτήσουν τον πιο περιζήτητο Άγγλο μέσο αυτή τη στιγμή. Τον Ντέκλαν Ράις. Ο σημερινός πρωταθλητής του Conference League και σημαία της Γουέστ Χαμ, δεν θα φύγει από το Λονδίνο... αλλά θα αλλάξει χρώματα και όπως όλα δείχνουν θα φοράει τα κόκκινα της Άρσεναλ.

Μέχρι σήμερα, τα σχεδόν 118 εκατομμύρια ευρώ που πλήρωσε η Μάντσεστερ Σίτι στην Άστον Βίλα για τον Τζακ Γκρίλις έκαναν τον μεσοεπιθετικό της Μπέρμιγχαμ τον πιο ακριβό Άγγλο ποδοσφαιριστή στην ιστορία. Τώρα, ο Ντέκλαν Ράις πρόκειται να ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό ρεκόρ, εάν τίποτα δεν ανατινάξει τις διαπραγματεύσεις. Τα «σφυριά» ενημέρωσαν τους «κανονιέρηδες» ότι θα αποδεχθούν την πρόταση η οποία είναι ύψους 115 εκατομμυρίων ευρώ συν πέντε τα μπόνους. Με αυτή τη συμφωνία ο Ράις γίνεται η πιο ακριβή μεταγραφή ποδοσφαιριστή Άγγλου ποδοσφαιριστή, ξεπερνώντας αυτή του Τζακ Γκρίλις.

Επιπλέον, ο Ράις θα γίνει και η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Άρσεναλ, ξεπερνώντας το κόστος για την απόκτηση του Νικολάς Πεπέ από τη Λιλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λονδρέζος μέσος είναι επίσης 24 ετών και διατηρεί τη γραμμή που αναζητά ο Αρτέτα. Νεαρούς με λαμπρό μέλλον... και μεγάλη εμπειρία.