Serie A: Τι να περιμένουμε για το 2023
i

ο Σπαλέτι/ © Official SSC Napoli Twitter

Serie A: Τι να περιμένουμε για το 2023

Πάνος Μαλακτάρης • 11:55 - 20.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Σε ποιο σημείο αφήσαμε την ιταλική λίγκα, ποιες ομάδες φαίνεται να ευνόησε η διακοπή για το Μουντιάλ και τι έχουμε να περιμένουμε με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Καιρός σιγά σιγά να μπαίνουμε σε κανονικούς ρυθμούς σε συλλογικό επίπεδο. Το Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελεί παρελθόν και τα εγχώρια πρωταθλήματα επανεκκινούν το ένα μετά το άλλο. Τα πρώτα ματς της Serie A είναι προγραμματισμένα για σήμερα, 4 Ιανουαρίου. 

Είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε μια πρώτη αποτίμηση και μια εκτίμηση για το τι μας επιφυλάσσει το-κάτι παραπάνω από-δεύτερο μισό της σεζόν. Έχοντας παίξει ήδη 15 αγωνιστικές, το δείγμα σίγουρα δεν είναι αμελητέο. 

Τι έχουμε δει ως τώρα; Ας το πιάσουμε από την κορυφή. Η ομάδα που έχει ξεχωρίσει δεν είναι σίγουρα άλλη από τη Νάπολι του Σπαλέτι. Και πώς αλλιώς, αφού με 13 νίκες σε 15 παιχνίδια βρίσκεται στο +8 από τη 2η Μίλαν και στο +10 από την Γιουβέντους, η οποία την τελευταία αγωνιστική πριν τη διακοπή, κατάφερε να επιβληθεί της Λάτσιο στις 13/11 με 3-0 και να την ξεπεράσει ανεβαίνοντας αυτή στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Οι «λατσιάλι» ξεκίνησαν κι αυτοί καλά, μια μικρή «κοιλιά» ωστόσο δεν τους επέτρεψε να μείνουν σε απόσταση βολής από την παρέα του Βίκτορ Όσιμεν, ο οποίος οδηγεί τους «παρτενοπέι» εκ του ασφαλούς με 9 γκολ σε 11 συμμετοχές. Ακολουθούν ο Μάρκο Αρναούτοβιτς της Μπολόνια με 8 και ο-πρωταθλητής κόσμου πλέον-Λαουτάρο Μαρτίνεζ της Ίντερ με 7 τέρματα. 

Η Ίντερ με 30 κι αυτή βαθμούς έκλεισε τις υποχρεώσεις της πριν τη διακοπή με μεγάλο διπλό μέσα στο Gewiss Stadium του Μπέργκαμο επί της τοπικής Αταλάντα. Η οποία με τη σειρά της έχει σημειώσει πορεία ιδιαίτερα παρεμφερή με αυτή της Ρόμα. Όντας και οι δύο στους 27 βαθμούς, είχαν πιο στενή επαφή με την κορυφή πριν παρουσιάσουν μια σχετική και εν μέρει αναμενόμενη κάμψη. 

Στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη προς το παρόν βρίσκουμε την Μπολόνια και τη Φιορεντίνα στους 19 βαθμούς, την Τορίνο στους 21 βαθμούς και την Ουντινέζε στους 24. Σε καλύτερη κατάσταση πριν τη διακοπή θα λέγαμε πως ήταν μεταξύ αυτών η Ουντινέζε και η Μπολόνια, οι οποίες παρουσίαζαν και όμορφο θέαμα. 

Η δε μάχη της παραμονής αναμένεται όπως και κάθε χρόνο στη γείτονα χώρα ιδιαίτερα σκληρή. Η ομάδα η οποία δείχνει να έχει την χειρότερη παρουσία ως τώρα βρίσκεται και στην τελευταία θέση με 5 μόλις βαθμούς  και είναι η Βερόνα. Η Σαμπντόρια έχει κι αυτή μόλις 6 βαθμούς και 7 η Κρεμονέζε, ωστόσο έχουν δείξει κάπως καλύτερα στοιχεία από ό,τι υποδηλώνει η θέση τους στον πίνακα.

Το κατά πόσο θα επηρεάσει η διακοπή για το Μουντιάλ τις ομάδες μένει να φανεί στο γήπεδο, ωστόσο είναι σχεδόν σίγουρο πως η φόρμα στην οποία βρισκόταν η Νάπολι θα είναι αξιοσημείωτο αν θα συνεχιστεί στον ίδιο ρυθμό. Επιπλέον, όλες οι ομάδες πλυν των Έμπολι, Λέτσε και Μόντσα, είχαν τουλάχιστον έναν παίκτη τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο, κάτι που επίσης θα παίξει σημαντικό ρόλο στην κατάσταση στην οποία θα επιστρέψουν στους συλλόγους τους. 

Η Γιούβε είχε τους περισσότερους παίχτες στο Κατάρ, 11, ακολουθούμενη από τις 2 ομάδες του Μιλάνου με 7 η κάθε μία. Η Νάπολι είχε 5, όσες και οι Τορίνο και Φιορεντίνα. Μια από τις πιο συναρπαστικές σεζόν των τελευταίων ετών αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τέσσερις Ιανουαρίου λοιπόν, σημειώνουμε την ημερομηνία και λαμβάνουμε θέσεις μπροστά στις τηλεοράσεις μας.