Η Φιορεντίνα έμεινε ισόπαλη στο Τορίνο κι ετοιμάζεται για τους τελικούς

Φιορεντίνα

i

© Getty Images

Η Φιορεντίνα έμεινε ισόπαλη στο Τορίνο κι ετοιμάζεται για τους τελικούς

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 18:03 - 21.05.2023 / Ανανεώθηκε: 18:06 - 21.05.2023

Αν και πήρε το προβάδισμα με τον Γιόβιτς, η Φιορεντίνα δέχτηκε την ισοφάριση από την Τορίνο (1-1) και πλέον ετοιμάζεται για τους δύο τελικούς.

Η Τορίνο υποδέχτηκε τη Φιορεντίνα για την 36η αγωνιστική της Serie A. Οι «Βιόλα» πήραν το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους με τον Γιόβιτς, ωστόσο δέχτηκαν την ισοφάριση και δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη (1-1). 

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, η Τορίνο προσπάθησε να πιέσει τους «Βιόλα» με σκοπό να πάρει το προβάδισμα. Στο 23ο λεπτό, ο Ροντρίγκες δοκίμασε το αδύναμο σουτ από καλή θέση όμως δεν απείλησε. Η σωστή αμυντική λειτουργία της Φιορεντίνα έβαλε σε μπελάδες τους γηπεδούχους στην περισσότερη διάρκεια του ματς. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, το σκηνικό του αγώνα άλλαξε. Ο Γιόβιτς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Σοτίλ και τρία λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Συγκεκριμένα, στο 48ο λεπτό ο Σέρβος φορ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με μία καρφωτή κεφαλιά και διαμόρφωσε το 0-1.

Στο 66ο λεπτό, η Τορίνο έφερε το ματς στα ίσα με τον Σανάμπρια. Ο Μπουοντζόρνο σημάδεψε τον Παραγουανό κι εκείνος εκτέλεσε υποδειγματικά για το τελικό σκορ (1-1). Με αυτό το αποτέλεσμα, οι δύο ομάδες παρέμειναν ισόβαθμες με 50 πόντους, ωστόσο η μάχη για την έκτη θέση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο έχει χαθεί, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Λίγο νωρίτερα, Λέτσε και Σπέτσια «κόλλησαν» στο μηδέν, ωστόσο πήραν μία βαθμολογική ανάσα για την παραμονή στην κατηγορία. Σε ένα ματς χωρίς πολλές μεγάλες φάσεις, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ της λύτρωσης.

Στο 21ο λεπτό, η Σπέτσια έφτασε κοντά στο γκολ με τον Εσπόζιτο, του οποίου το σουτ άουτ. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν ψηλά και πίεσαν, όμως τα βρήκαν… σκούρα απέναντι στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία της Λέτσε. Στο 78ο λεπτό, ο Ενζόλα πήρε την κεφαλιά από καλή θέση, όμως αστόχησε. Το 0-0 παρέμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή. Με αυτήν την ισοπαλία, η Λέτσε έφτασε τους 33 πόντους, ούσα στο +2 από την Σπέτσια και στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού.