Βαθμό παραμονής στο 93’ η Έμπολι

Βαθμό παραμονής στο 93’ η Έμπολι

Sportal newsroom 23:54 - 15.05.2023

Η Σαμπντόρια και η Έμπολι αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.

Με την αναμέτρηση Σαμπντόρια-Έμπολι ολοκληρώθηκε η αγωνιστική στη Serie Α.

Η ομάδα της Γένοβας έχει ήδη υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία, ενώ η Έμπολι θέλει έναν βαθμό ακόμα για να σωθεί μετά το σημαντικό αποτέλεσμα που πήρε κόντρα στην έδρα της Σαμπντόρια.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 34’ με τον Ζανόλι, αλλά η Έμπολι ισοφάρισε για το τελικό 1-1 στο 93’ με τον Πίκολι.

Στα πιο σημαντικά ματς της αγωνιστικής, να θυμίσουμε ότι η Γιουβέντους έδωσε συνέχεια στο νικηφόρο σερί στο πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε στο Τορίνο της Κρεμονέζε με 2-0 κι έγινε έτσι το απόλυτο αφεντικό για τη δεύτερη θέση.

Η ομάδα του Αλέγκρι πίεσε από το πρώτο λεπτό τον αντίπαλο και χάρη στα γκολ των Φατζιόλι και Μπρέμερ, πήρε σημαντικό προβάδισμα (2-0) για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, τρεις στροφές πριν το φινάλε της σεζόν. Στο πρώτο ημίχρονο, οι «μπιανκονέρι» δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ παρά τις ευκαιρίες κι έτσι πήγαν στα αποδυτήρια «άσφαιροι».

Στο 55ο λεπτό, ο Φατζιόλι έδωσε τη λύση κι άνοιξε το σκορ για τη Γιουβέντους έπειτα από ασίστ του Κιέζα. Στην συνέχεια, η Κρεμονέζε προσπάθησε να αντιδράσει, όμως τα βρήκε... σκούρα απέναντι στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων. Στο 79ο λεπτό, ο Μπρέμερ πήρε το ριμπάουντ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι για το τελικό 2-0.

Με αυτήν τη νίκη, η Γιουβέντους παρέμεινε στη δεύτερη θέση κι έφτασε τους 69 πόντους, ενώ η Κρεμονέζε παρέμεινε προτελευταία με 24 βαθμούς.

Η Ρόμα, αντίθετα, έμεινε ισόπαλη στην έδρα της Μπολόνια, καθώς δεν κατάφερε να βρει το νικητήριο γκολ (0-0). Τα προβλήματα τραυματισμού των «τζαλορόσι» κόστισαν στο κυνήγι της τετράδας και το στραβοπάτημα με την Μπολόνια στο «Ρενάτο νταλ' Άρα» ουσιαστικά τους αφήνει εκτός μάχης τετράδας από την 35η αγωνιστική της Serie A.

Η Ίντερ, παράλληλα, δεν λογάριασε την κούραση από το UEFA Champions League - και τη νίκη επί της Μίλαν - και με ανεβασμένη την ψυχολογία της, επικράτησε της Σασουόλο με σκορ 4-2.

Στο 41’ η Ίντερ πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Λουκάκου να στέλνει την μπάλα στη γωνία της εστίας. Τα πόδια της Σασουόλο «κοπήκανε» στο δεύτερο μέρος, με το αυτογκόλ του Τρεσλόντι (55') να ζορίζει αρκετά οποιαδήποτε προσπάθεια για θετικό αποτέλεσμα.

Στο 58' ο Λαουτάρο Μαρτίνες ήταν αυτός που «ξέρανε» την αντίπαλο του, η οποία ωστόσο πήρε μία «ανάσα» με τον Ενρίκε (63') που μείωσε με προσωπικό του γκολ. Ο Φρατέσι έβαλε την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι, όταν στο 77ο λεπτό μείωσε το σκορ σε 3-2. Για κακή του τύχη εντούτοις, στο 89' ο Λουκάκου υποδέχθηκε μία πάσα στην περιοχή και διαμόρφωσε το τελικό 4-2.