Σημαντικό προβάδισμα για την Φέγενορντ που πληγώνει την Ρόμα με το ίδιο σκορ του περσινού τελικού

Φέγενορντ - Ρόμα

Σημαντικό προβάδισμα για την Φέγενορντ που πληγώνει την Ρόμα με το ίδιο σκορ του περσινού τελικού

Θάνος Λυμπερόπουλος • 21:41 - 13.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Με ένα φανταστικό γκολ του Βίφερ, η Φέγενορντ πήρε ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα και ταξιδεύει την άλλη εβδομάδα στη Ρώμη όπου όλα θα κριθούν εκεί.

Η Φέγενορντ κατάφερε να κάνει ότι δε μπόρεσε στον περσινό τελικό του Conference League (ήττα με 1-0), να νικήσει τη Ρόμα. Με ένα εκπληκτικό σουτ στην κίνηση από τον Βίφερ, οι Ολλανδοί πήραν ένα μικρό προβάδισμα και ταξιδεύουν στη Ρώμη για να πάρουν την πολυπόθητη πρόκριση για τα ημιτελικά του Europa League.

Απ' την άλλη η Ρόμα αν και είχε τον κύριο λόγο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αντιμετώπισε πολλές κακουχίες κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Πάολο Ντιμπάλα αποχώρησε απ' το 26' λόγω τραυματισμού και ο Πελεγκρίνι στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, αστόχησε απ' την άσπρη βούλα.

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο στάθηκε αρκετά άτυχη έχοντας κι ένα δοκάρι ύστερα απ' την κεφαλιά του Ιμπάνιες στο  62'. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η ιταλική ομάδα ταξιδεύει στην έδρα της Φέγενορντ. Η πρώτη ήταν το 2015 για την φάση των 32 του Europa League με τους «τζαλορόσι» να επικρατούν με 2-1.

Η ρεβάνς των δύο ομάδων θα γίνει στις 20/04 22:00. Το σαββατοκύριακο η Φέγενορντ θα ταξιδέψει στην έδρα της Καμπούρ ενώ η Ρόμα δίνει μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση απέναντι στην Ουντινέζε που ίσως κρίνει και το ευρωπαϊκό της εισιτήριο την επόμενη χρονιά.